STIGLO SAOPŠTENJE NOVAKOVIH SPONZORA: Bez ijedne reči podrške, samo najavili HITAN razgovor!
Foto: Profimedia

Čudno

STIGLO SAOPŠTENJE NOVAKOVIH SPONZORA: Bez ijedne reči podrške, samo najavili HITAN razgovor!

Tenis -

Deportacija najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića iz Australije mogla bi ozbiljno da utiče i na njegova brojna sponzorstva.

Novak je već dugo nosi opremu "Lakosta" i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno i obnovljen.

Međutim, nakon cirkusa u Melburnu ineslavnog kraja za Đokovića poznata kompanija se oglasila i najavila razgovore sa prvim reketom sveta.

Tehnički sponzor Novaka Đokovića, sa kojim ima ugovor do 2025. godine, nije otkrio mnogo detalja u saopštenju, ne pruživši mu tako ni moralnu podršku.

- Australijske vlasti su poništile vizu Novaka Đokovića. Kao rezultat toga - neće moći da učestvuje na Australijan openu. Što je pre moguće stupićemo u kontakt sa Novakom Đokovićem kako bismo se osvrnuli na stvari koje su se desile dok je bio Australiji - napisali su u saopštenju iz "Lakosta" i svima poželeli dobar turnir.

Novaku ugovor sa "Lakostom", sa kojim sarađuje od 2017. godine, donosi ozbiljnu svotu novca na godišnjem nivou, a u 2021. godini je prema "Forbsu", od sponzora inkasirao oko 30.000.000 dolara.

Đoković je ugovor sa "Lakostom" produžio u avgustu prošle godine i on je trbalo da važi do 2025. U tom periodu, srpski teniser je trebalo da zaradi 40.000.000 evra, pišu svetski mediji.

“Pežo” i “Ublo”, preostala dva najveća sponzora Novaka Đokovića, za sada se nisu oglašavala

Kurir sport

Bonus video:

11:19

NOLE MORA DA SNOSI POSLEDICE SVOJIH POSTUPAKA! Slavni srpski odbojkaš: Ako je Đoković najbolji u tenisu NE ZNAČI DA JE I U OSTALOM

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track