ĐOKOVIĆEV VELIKI RIVAL NAPAO AUSTRALIJU: To se tako ne radi, čemu ova DRAMA? Žao mi je Novaka!
Foto: Profimedia, Shutterstock

skandal u melburnu

ĐOKOVIĆEV VELIKI RIVAL NAPAO AUSTRALIJU: To se tako ne radi, čemu ova DRAMA? Žao mi je Novaka!

Tenis -

Iako je deportovan iz Australije najbolji teniser sveta Novak Đoković i dalje je glavna tema na grend slem turniru u Melburnu.

Jedan od glavnih favorita turnira u odsustvu Novaka Nemac Aleksander Zverev upitan je za mišljenje oko celokupne situacije

"Nije bilo lako ni za koga, posebno ne za Novaka. Imao je vizu, pa su mu je otkazali. Onda je pobedio na sudu, trenirao, bio je u svojoj kući ovde,pa je sada morao da se vrati u Srbiju. Za njega je baš teško. Nije lako naći prave reči", počeo je Zverev.

Zverev je naglasio je da razume reakciju ljudi u Australiji, ali da nije Đoković kriv za ovo što se dogodilo, već političari.

"Po mom mišljenju, da, Australija je propatila dosta, skoro dve godine je zatvorena zemlja. Razumem da su pravila rigorozna, bilo je tako i prošle godine i nisam se tada žalio. Shvatam perspektivu Australijanaca i njihove vlasti, ali smatram da je morala da postoji mnogo bolja komunikacija između predstavnika vlasti. Čim je Đoković došao bilo je očigledno da će nastati problemi."

Novak Đoković
foto: Shutterstock, AP Mark Baker

Naravno sve muči isto pitanje ko je dao dozvolu Novaku da se takmiči, ako je bio poznat stav Australije o nevakcinisanim igračima.

"Teško je za njega, priča se negativno o jednom od najboljih sportista svih vremena, ne samo teniseru. Trebalo je da bude mnogo jasnije. Trebalo je da odluče ranije, da ga puste u zemlju ili ne. Ako je pravilo da ne mogu da uđu igrači koji nisu vakcinisani onda nije trebalo da mu dozvole da dođe uopšte. Onda ove drame uopšte ne bi bilo. Iz moje perspektive mi je žao Novaka, zbog načina na koji svet priča o njemu."

U međuvremenu stigla je informacija da ni Rolan Garos neće dozvoliti nevakcinisanim igračima da učestvuju na turniru.

"Stav je bar jasan. Sada sam tek čuo za tu informaciju. Stvari su jasne, ako nisi vakcinisan, ne možeš da igraš i to se zna unapred. Pretpostavljam da neće biti medicinskih izuzeća i to je u redu. Svaka zemlja može da donese odluku. Isto kao što svaka osoba ima pravo da donese samostalnu odluku o vakcinaciji. Ja sam vakcinisan i ako unapred kažu tako, onda se bar ovakve greške iz Australije neće ponoviti u Francuskoj", zaključio je Zverev.

Kurir sport

Bonus video:

00:47

Zora Dobričanin o slučaju Novaka Đokovića

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track