SKANDAL! NOVI PROPUST ZA SRBE NA AUSTRALIJAN OPENU: Srpskim medijima onemogućili razgovor sa Kecmanovićem
Foto: AP, Profimedia

LOŠ TRETMAN

SKANDAL! NOVI PROPUST ZA SRBE NA AUSTRALIJAN OPENU: Srpskim medijima onemogućili razgovor sa Kecmanovićem

Tenis -

Australijan opemn pomerio mesto i vreme konferencije za medije i nije obavestio srpske medije!

Namerno?!

Umesto da zajedno prokomentarišu karijerni uspeh Miomira Kecmanovića plasmanom u 4. kolo Grend Slema, Australijan Open je svojim nemarom uskratio mogućnost medijima iz Srbije da pričaju sa Mišom.

Naime, organizator je održao pres konferenciju sa našim asom na drugom mestu i u drugo vreme - samo za strane medije - a da pritom na zvaničnoj platformi za konferencije nije prosledio ni jednu reč da je do te promene došlo.

Namera ili nemar svejedno - ali će sada i srpski mediji pamtiti ovaj turnir po izuzetno lošem tretmanu organizatora.

Miomir Kecmanović
foto: EPA/JASON O'BRIEN

Nakon ovog skandaloznog propusta usledio je apel srpskih predstavnika medija organizatorima Australijan opena, na čiji odgovor su novinari čekali sat vremena. U obrazloženju je objašnjeno da je konferencija za medije bila održana prema planu i vremenu u kojem je dogovorena, ali da će istražiti šta se zaista dogodilo.

I sam Miomir Kecmanović bio je začuđen što nema pitanja srpskih medija.

Nadamo se da se ovakvi propusti više neće dešavati u praćenju jedinog preostalog srpskog takmičara na ovogodišnjem Australijan openu.

Miomir Kecmanović
foto: AP

Srpski teniser Miomir Kecmanović plasirao se u osminu finala Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu, pošto je pobedio Italijana Lorenca Sonega sa 6:4, 6:7, 6:2, 7:5.

Kecmanović će se za plasman u četvrtfinale Australijan opena boriti sa Gaelom Monfisom iz Francuske koji je bio bolji od Čileanca Kristijana Garina sa 7:6, 6:1, 6:3.

(Kurir sport/Vuk Brajović)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track