NEKO JE ĐOKOVIĆ, A NEKO NADAL: Izjave Denisa Šapovalova o privilegijama zatresle teniski svet
Foto: AP Hamish Blair, Nemanja Nikolić

Kanađanin zatresao svet tenisa

NEKO JE ĐOKOVIĆ, A NEKO NADAL: Izjave Denisa Šapovalova o privilegijama zatresle teniski svet

Tenis -

Kanadski teniser Denis Šapovalov nikako nije mogao da se pomiri sa porazom od Rafaela Nadala u četvrtfinalu Australijan opena.

Kanađanin je protestvovao tokom meča kod sudije zbog ponašanja Nadala, a posle meča optužio Španca da koristi privilegije svog imena tokom mečeva.

Ta izjava je naterala teniske navijače da se osvrnu na izjave Šapovalova vezane za Novaka Đokovića i uvide razliku u ponašanju dvojice vrhunskih tenisera.

"Nadal ima poseban tretman samo zato što je Nadal. To je 100 posto tako. Toliko duge pauze pod novim pravilima više nisu moguće. U drugim mečevima smo morali da trčimo nazad na teren jer sudije sve što su radile je merile nam vreme. A danas?", besneo je Šapovalov posle meča.

Šapovalovu je ovo bio drugi poraz u karijeri od Nadala u isto toliko mečeva. Protiv Đokovića Kanađanin ima sedam poraza u isto toliko mečeva.

Međutim, njegovi komentari posle mečeva sa srpskim teniserom nikada nisu ličili na one tokom i posle duela sa Špancem.

"Rekao mi je da zna koliko mi je teško sada. Rekao mi je da će mi sve doći na svoje. Meni to mnogo znači kada dolazi od nekoga kao što je on. On ne mora sve to da radi, ali to pokazuje kakva je on osoba. Baš je lepo kada neko kao što sam ja čuje to od njega. Imam neverovatno poštovanje za njega. On je sigurno jedan od najvećih tenisera svih vremena i fantastično je da čujem takve stvari od njega", rekao je Šapovalov jednom prilikom o Đokoviću.

Šapovalov je ove reči Novaku uputio posle polufinala Vimbldona 2021. godine, kada je najbolji teniser planete slavio pobedu sa 3:0 u setovima, ali je u praktično svakom setu Kanađanin imao šansu da isti i osvoji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track