TONI NADAL OTKRIVA: Rafa 3 dana pred let ozbiljno razmišljao da ODUSTANE od Australijan opena!
Foto: AP

DOGURAO DO FINALA

TONI NADAL OTKRIVA: Rafa 3 dana pred let ozbiljno razmišljao da ODUSTANE od Australijan opena!

Tenis -

Toni Nadal, bivši trener i stric španskog tenisera Rafaela Nadala, otkrio je da je Rafa tri dana pred put u Melburn ozbiljno razmišljao da odustane od nastupa na Australijan openu.

Podsetimo, Španac je na popularnom Ozi openu dogurao do velikog finala i u nedelju će pokušati da osvoji rekordnu 21. Grend slem titulu u karijeri.

Toni Nadal ne krije da je iznenađen formom i rezultatom koji je ostvario njegov bratanac.

"Iznenađen sam Rafinom formom. Tri dana pre nego što je pošao za Australiju, Rafa je pozvao mog najmlađeg sina da malo prebacuju posle perioda u kojem je bio u karantinu zbog virusa korona. Otišli smo da treniramo u devet i tokom treninga je Rafa rekao: ‘Ne znam hoću li ići ili ne, jer u ovom trenutku nisam u pravom stanju za Australijan open’. Bilo je još tri dana do leta. Sutradan se oraspoložio i rekao: ‘OK, hajde, ići ću’. Mislim da je to bilo više uzbuđenje zbog toga što se vraća tenisu, nego vera u dobar rezultat" otkriva Toni.

Bivši trener španskog asa uveren je da Rafa može do trofeja.

"Vidim Rafu kako osvaja titulu. Polufinale protiv Beretinija podsetilo me je na neke njegove najbolje momente. Pitanje je samo šta će biti ukoliko budemo gledali baš dug meč u nedelju".

Kurir sport/Sport klub

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track