NE ZNATE KOLIKO SAM SE BORIO DA BUDEM OVDE! Nadal se slomio posle ISTORIJSKE POBEDE: Moja porodica zna koliko je bilo teško!
Foto: EPA

emocije španca

NE ZNATE KOLIKO SAM SE BORIO DA BUDEM OVDE! Nadal se slomio posle ISTORIJSKE POBEDE: Moja porodica zna koliko je bilo teško!

Tenis -

Nakon što je pobedio Danila Medvedeva u finalu Australijan opena, Rafael Nadal je emotivno komentarisao trijumf.

Španac je posle velike borbe u pet setova zabeležio pobedu kojom je stigao do 21. grend slema.

Najpre je čestitao ruskom teniseru na učinjenom u Melburnu.

- Pre svega čestitke Danilu. Ti si veliki šampion i nemam sumnje da ćeš ti ovaj trofej dizati u budućnosti, ali sada nije taj trenutak. Ovo je jedan od najemotivnijih trenutaka u mojoj karijeri i podeli sam ga sa tobom - rekao je Nadal i nastavio:

- Za mene jednostavno neverovatan osećaj. Pre mesec dana nisam znao da li ću uopšte igrati a evo me sada sa trofejem u rukama. Ne znate koliko sam se borio da se nađem ovde i zahvaljujem vam se svima na neveerovatnoj podršci. Ovaj momenat će ostati u mom srcu do kraja života.

Nastavio je Španac da se zahvaljuje.

- Zahvaljujem se mom timu, mojoj porodici, oni znaju koliko je bilo teško u poslednjih godinu ipo dana, a sve vreme sam imao njihovu veliku podršku i na tome im hvala. Hvala i organizatorima, sponzorima, volonterima, svima koji su učestvovali u organizaciji u ovom turniru u ovim teškim momentima za čitav svet - rekao je Nadal i dodao:

- Pre mesec dana sam rekao da će ovo biti možda biti moj poslednji Aaustralijan open, ali sada i te kako imam motiv da nastavim. Nadam se da se vidimo i dogodine - zaključio je Rafael Nadal.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track