NADALU SE VRATILO ZA NAJTEŽI PORAZ: Španac opet nije mogao da stoji posle finala, a mnogi su se setili NADREALNOG meča s Đokovićem
Foto: EPA/Dean Lewins, AP/Seth Wenig

10 godina kasnije

NADALU SE VRATILO ZA NAJTEŽI PORAZ: Španac opet nije mogao da stoji posle finala, a mnogi su se setili NADREALNOG meča s Đokovićem

Tenis -

Namučio se Rafael Nadal, ali je uspeo da napravi veliki preokret u finalu Australijan opena i da u pet setova pobedi Danila Medvedeva.

Španac je ovim trijumfom stigao do 21. grend slem trofeja, a ujedno se pridtužio Novaku Đokoviću koji je do ove nedelje bio jedini teniser u Open eri koji je barem dva puta slavio na svakom od četiri grend slema.

Nadal je na Rod Lejver Areni pobedio uprkos uvodnih 2:0 za Medvedeva, meč je trajao 5 sati i 24 minuta i jedan je od najdužih u istoriji Australijan opena.

Mnogi su se tokom poslednjeg meča ovosezonkog grend slema u Melburnu setili i najdužeg meča koji je odigran na ovom turniru.

Rafael Nadal
foto: Profimedia

Taj meč je trajao 5 sati i 53 minuta i u njemu je učestvovao Nadal, ali je te 2012. godine poražen od Novaka Đokovića, takođe u finalu.

Čuvena je scena nakon njihovog susreta kada imaju problema da ostanu na nogama dok se organizatori zahvaljuju sponzorima, nakon čega teniserima dodaju stolice i flašice vode, što je nesvakidašnja pojava u tenisu.

Nadal je tada osvojio prvi i četvrti set, ali nije mogao i peti u kom je Đoković obezbedio trijumf konačnim rezultatom 5:7, 6:4, 6:2, 6:7(5:7), 7:5.

Još jednom je Španac dao sve od sebe i još jednom nije mogao da stoji posle meča, pa je opet dobio stolicu.

A kao što je to uradio Novak 2012. ove godine je isto učinio i Medvedev uz jednu bitnu razliku. Nadal je pobedio.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track