POBEDA NADALA U MELBURNU NIJE TOLIKO LOŠA ZA NOVAKA: Evo kako ishod Australijan Opena utiče na Đokovića i ATP listu
Foto: EPA/LUKAS COCH, AP

ZANIMLJIVO

POBEDA NADALA U MELBURNU NIJE TOLIKO LOŠA ZA NOVAKA: Evo kako ishod Australijan Opena utiče na Đokovića i ATP listu

Tenis -

Španac Rafael Nadal pobedom nad Danilom Medvedevim u finalu Australijan Opena osvojio je svoj 21. Gren Slem trofej u već bogatoj karijeri i tako ušao u istoriju "belog" sporta. Naime, iza sebe je ostavio Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji imaju po 20. Gren Slem titula.

Medvedev će na novoj listi najboljih tenisera, koja izlazi u ponedeljak ostati drugi na svetu, dok je Nadal obezbedio napredak sa šeste na petu poziciju na ATP listi.

Novak Đoković će u ponedeljak započeti svoju 358. nedelju vladavine svetskim tenisom, sa 11.015 bodova, a sa nje bi mogao da sklizne najranije 14. februara.

Ruski teniser je pobedom u finalu Melburna došao na korak od prvog mesta ATP liste, koje bi mogao da preuzme najkasnije 21. februara. Tada se brišu bodovi za prošlogodišnji učinak na Australijan openu, koji je prošle godine okončan baš tog datuma.

Ipak, Medvedev bi mogao da prestigne Đokovića na listi najboljih i nešto ranije, ukoliko osvoji turnir u Roterdamu koji startuje 7. februara. Naime, ukoliko trijumfuje u Holandiji, gde Novak Đoković neće nastupiti, Rus bi zvanje najboljeg na svetu mogao da ponese već 14. februara, tri dana nakon svog 26. rođendana.

Rafael Nadal, Novak Đoković
foto: EPA

Medvedev će, ukoliko se domogne prvog mesta na ATP listi, postati tek treći ruski teniser kome je to pošlo za rukom, nakon Jevgenija Kafelnjikova (1999) i Marata Safina (2000/01).

Što se Rafaela Nadala tiče će imati 6.875 poena, što je samo 295 bodova manje od Grka Stefanosa Cicipasa (7.170).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track