NADALOVA POBEDA NIJE PRAVA! Legendarni Hrvat objasnio zašto je Novak najbolji!
Foto: Marina Lopičić

u metu

NADALOVA POBEDA NIJE PRAVA! Legendarni Hrvat objasnio zašto je Novak najbolji!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal postao je rekorder po broju osvojenih Grend slem titula.

Španac je u dramatičnom finalu Australijan opena, posle epskog preokreta, savladao Rusa Danila Medvedeva i tako stigao do svoje 21. Grend slem titule u karijeri. Bik sa Majorke je ostavio iza sebe Novaka Đokovića i Rodžera Federera koji imaju po 20 osvojenih trofeja na najvažnijim turnirima.

U razgovoru za hrvatski portal "Index" proslavljeni teniski stručnjak Nikola Pilić istakao je da Nadalova titula u Melburnu nema pravu vrednost, jer devetostrukom šampionu ovog turnira nije dozvoljeno da brani titulu.

"Nadalu čestitam od srca, ovo što je napravio ima svoju težinu, ali ovo nije pravi trijumf jer je osvojen bez najboljeg igrača sveta. Neke stvari se u ATP-u moraju hitno menjati. ATP mora da nagrađuje titule na Grend slemovima sa 3000 bodova, a ne 2000, kao što danas rade. Kako je moguće da igrač koji u jednoj kalendarskoj godini osvoji tri Grend slema i igra finale četvrtog za istorijski kalendarski Grend slem, na račun prvog Grend slema u sezoni, koji nije igrao, izgubi prvo mesto? Da je Medvedev osvojio Australiju to bi se dogodilo. To je nedopustivo", ističe Pilić.

Odmah nakon osvajanja rekordnog 21. Grend slema ponovo je pokrenuta rasprava o tome ko je najbolji svih vremena. Zapadni mediji sada Nadala podižu u nebesa i tvrde da je to upravo on. Pilić se ipak ne slaže.

"Zapadni mediji ne mogu da prihvate da je neko sa Balkana najbolji u njihovom sportu. Baš kao što su Rusima u Madridu nakon osvajanja Dejvis kupa pustili neku baladu od Čajkovskog, a ne njihovu himnu" kaže Pilić i dodaje:

"Ako uzmemo međusobni skor između njih trojice, broj provedenih nedelja na broju 1 i još neke parametre, videćemo da je Novak najbolji. Naravno da će Španac reći da je Nadal najbolji, a da će neki Srbin reći da je to Novak, ali ako pitate Đona Mekinroa ili Đimija Konorsa, onda ćete čuti pravu istinu, a oni su je više puta rekli".

Kurir sport/Index

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track