ŠOK OTKRIĆE Isplivao dokument, da li dokazuje da je Nadal koristio NEDOZVOLJENU SUPSTANCU? Ovo je objašnjenje Antidoping agencije
Foto: EPA/JOEL CARRETT AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT, Printscreen/Twitter

bura na mrežama

ŠOK OTKRIĆE Isplivao dokument, da li dokazuje da je Nadal koristio NEDOZVOLJENU SUPSTANCU? Ovo je objašnjenje Antidoping agencije

Tenis -

Na društvenim mrežama pojavio se dokument za koji se tvrdi da dokazuje da je Nadal ranije u karijeri koristio zabranjenu supstancu betametazon.

Reč je o dokumentu iz 2009. godine, kada je Nadal imao problema sa povredom ramena.

Na dokumentu se može videti da je Španac dobio medicinsku dozvolu da koristi ovu supstancu u cilju lečenja, jer druge metode nisu davale željene rezultate.

Predsednik Antidoping agencije Srbije, profesor dr Nenad Dikić, prokomentarisao je slučaj koji je izazvao pravu buru na društvenim mrežama.

Dikić je u razgovoru za Telegraf istakao da u njemu nema ništa sporno.

"U slučaju Rafaela Nadala, radi se o Terapeutskom izuzeću (TUE) koje svaki sportista može i mora da traži i dobije kada metode lečenja, koje su dozvoljene, ne daju rezultate. U ovom slučaju, Nadal je lečio povredu ramena i morao je da uzme kortikosteroidne injekcije, kako bi se bolje zalečio. U pitanju je samo jedna doza od 3 miligrama, tako da nema nikakve sumnje u doping, za šta postoji i validna dokumentacija u vidu Terapeutskog izuzeća" objasnio je prof. dr Dikić.

Podsetimo, Nadal je na nedavno završenom Australijan openu stigao do šampionske titule nakon epskog preokreta u finalnom meču protiv Danila Medvedeva. Okršaj je trajao pet i po sati, a 35-godišnji Španac je po ko zna koji put u karijier pokazao gotovo nadljudsku izdržljivost.

Kurir sport/Telegraf

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track