OBJAVLJENE KVOTE ZA ROLAN GAROS: Poznato je da li je Novak na listi i ko je najveći favorit
Foto: Profimedia

ZANIMLJIVO

OBJAVLJENE KVOTE ZA ROLAN GAROS: Poznato je da li je Novak na listi i ko je najveći favorit

Tenis -

Drugi grend slem sezone, Rolan Garos u Parizu, se bliži, a svetske kladionice su objavile preliminarne kvote za osvajanje tog turnira koji počinje 22. maja i traje do 5. juna.

Svakako je najveća dilema da li ćemo na Otvorenom prvenstvu Francuske gledati aktuelnog osvajača ovog turnira Novaka Đokovića.

Zbog poznatih dilema oko učešća nevakcinisanih igrača, nije poznato da li će Novak braniti trofej. Ipak, Đoković je na listi kladionica, i to kao drugi favorit.

Ako je verovati svetskim kladionicama, Rafael Nadal će spojiti dve grend slem titule, pošto je prvi favorit u Parizu. Doduše, Španac nije daleko ispred Novaka, ali su praktično njih dvojica teniseri za koje se veruje da će odrediti pobednika. Na Nadala je prosečna kvota 2.50, a na Đokovića 3.25.

U vrhu je još Stefanos Cicipas sa kvotom 7.00, sledi Dominik Tim sa kvotom 12.00, Aleksandar Zverev sa kvotom 17.00, a veliko iznenađenje predstavlja visok plasman "bejbi Nadala" Španca Karlosa Alkaraza koji je šesti sa kvotom 21.00.

Zanimljivo je da je aktuelni broj 2 i finalista poslednja dva grend slema Danil Medvedev tek sedmi favorit sa prosečnom kvotom 26.

Naravno, kvote su podložne promenama i zavisiće pre svega od forme tenisera, ali svakako i od toga da li će Novaku Đokoviću biti dozvoljeno da učestvuje.

Rolan Garos, kvote, kladionice, Novak Đokovi, Rafael Nadal, Danil Medvedev
foto: Printskrin

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track