KIRJOS OTKRIO ŠTA MU JE NOVAK REKAO DOK JE BIO U PRITVORU: Dosta smo razgovarali, tražio mi je samo jedno!
Foto: EPA/Neil Hall, EPA James Ross

novi detalji

KIRJOS OTKRIO ŠTA MU JE NOVAK REKAO DOK JE BIO U PRITVORU: Dosta smo razgovarali, tražio mi je samo jedno!

Tenis -

Jedan od najvećih skandala u istoriji sporta obeležio je ovogodišnji Australijan open.

Novak Đoković je deportovan iz Australije, ostao je bez prilike da odbrani tron u Melburnu i tako još jednom pomeri granice istorije belog sporta. Nažalost, šampionska titula u Australiji oduzeta mu je van terena, pa je na malom ekranu morao samo da gleda kako Španac Rafael Nadal ispisuje nove stranice istorije tenisa.

Kada je krenula skandalozna hajka na Novaka, njegove brojne kolege su se sakrile u "mišije rupe", malo je bilo onih hrabrih koji su jasno i glasno stali u odbranu Srbina. Novak je podršku dobio od čoveka koji je godinama unazad važio za najvećeg hejtera srpskog asa - Australijanca Nika Kirjosa.

Kirjos je izazvao veliku buru kada je javno osudio ponašanje svojih sunarodnika prema najboljem teniseru sveta.

Australijanac je nedavno izjavio da je razgovarao sa Novakom dok je bio u pritvoru, a sada je otkrio i detalje tog razgovora.

Razgovarao sam sa Novakom dosta, kontaktirao me kada sam stao u njegovu odbranu. U tim momentima je tražio samo više razumevanja

"Razgovarao sam sa Novakom dosta, kontaktirao me kada sam stao u njegovu odbranu. U tim momentima je tražio samo više razumevanja", rekao je Kirjos u jednoj popularnoj radio emisiji.

Novaka nije iznenadilo ponašanje ljudi u Australiji.

"Znao je šta ga čeka, ali je mislio da mi samo iskaljujemo svoj bes na njega", otkrio je Kirjos.

Australijanac je prošlog meseca u podkastu "Bez granica" osudio ponašanje svojih sunarodnika.

"Neverovatno je da ovako tretiraju čoveka koji je osvojio 20 grend slem titula. Nama Australijancima je mnogo pomogao kada smo imali probleme sa požarima. Kada nam je bila potrebna pomoć, on je bio tu. Sada se ponašaju prema njemu kao da nikada ništa nije uradio i kao da je zlikovac, a u stvari nije"

Kurir sport/Tennisworldusa.org

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track