Tipsarević posle 0:2 prošao u drugo kolo
Foto: REUTERS

US open

Tipsarević posle 0:2 prošao u drugo kolo

Tenis -
U nastavku takmičenja Tipsarević se sastaje sa Amerikancem Brajanom Bejkerom, koji je pobedio Čeha Jana Hajeka sa 6:3, 6:4, 6:2

Srpski teniser Janko Tipsarević pobedom je startovao na Otvorenom prvenstvu SAD pošto je u 1. kolu savladao Francuza Gijoma Rufana sa 3:2 u setovima - 4:6, 3:6, 6:2, 6:3, 6:2. U nastavku takmičenja Tipsarević se sastaje sa Amerikancem Brajanom Bejkerom, koji je pobedio Čeha Jana Hajeka sa 6:3, 6:4, 6:2.

Janko je prilično sporo ušao u meč, ali je u petom gemu iskoristio drugu brejk loptu i poveo sa 3:2. Nažalost, umesto potvrde brejka, Francuz je odgovorio istom merom i vratio samopouzdanje za nastavak susreta. Rufan je vrebao šansu, i dočekao je u čuvenom 10. gemu, u kojem obično favoriti pokažu kvalitet dovoljan za osvajanje seta.

Francuz je poveo sa 30:0 na servis Tipsarevića, Janko vezao dva poena i izjednačio na 30:30, međutim, to je bilo sve od srpskog tenisera u prvom setu jer je Rufan sa dva vezana poena iznenađujuće poveo sa 1:0.

Delovalo je da Janko ima spreman odgovor pošto je već na startu drugog seta upisao brejk prednosti, ali kao i u prvoj deonici, Rufan nije posustajao pokazavši zavidnu psihičku snagu koja ga je nosila do novog izjednačenja - 3:3. Iskoristivši recept iz prvog seta, Francuz je zadao ozbiljan udarac u samom finišu seta, produžio seriju na četiri osvojena gema i stekao 2:0 u setovima - 6:3. Ni gubitak drugog seta nije sprečio Janka da dokaže koliko voli da igra maratonske mečeve.

Tipsarević je sredinom trećeg seta stekao brejk prednosti, a onda još jednom oduzeo rivalu servis za konačno osvojen set i smanjenje prednosti - 6:2.

Nastavio je srpski teniser da dominira i u četvrtom setu, Rufan sve više bio podređeniji rival, nestajalo je snage francuskom teniseru u ključnim trenucima, a Tipsarević znao to da kazni izjednačenjem na 2:2 u setovima - 6:3.

Već na početku petog seta Tipsarević je izvršio ozbiljan pritisak na servis Rufana – napravio je nekoliko vinera, ali se Francuz držao u gemu zahvaljujući precizni servisima. Međutim, Janko je bio uporan, dvama vinerima stigao je do druge brejk lopte, a onda je Rufan promašio zicer na mreži i time mu je poklonio gem za 1:0.Sve posle toga bilo je stvar rutine, kojom je Tipsarević otišao u nastavak takmičenja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track