PITANJE JE SAMO - ĐOKOVIĆ ILI NADAL? FEDERERA SVI VEĆ ZABORAVILI: Britanci postavili dva pitanja i dobili ZANIMLJIVE ODGOVORE
Foto: EPA/Dean Lewins, EPA/Rungroj Yongrit, AP / Alberto Pezzali

velika anketa

PITANJE JE SAMO - ĐOKOVIĆ ILI NADAL? FEDERERA SVI VEĆ ZABORAVILI: Britanci postavili dva pitanja i dobili ZANIMLJIVE ODGOVORE

Tenis -

Engleski dnevni list "Ekspres" napravio je veliku anketu u kojoj je učestvovalo više od 17.000 ljudi.

List je upitao čitaoce ko će od velike trojke osvojiti najviše trofeja na grend slem turnirima u 2022. godini i gotovo duplo više ima onih koji ne veruju da Đoković može da se vrati posle titule Nadala u Melburnu.

Španac je iskoristio činjenicu da je Australija njegovom velikom rivalu zabranila boravak u državi, time i učešće na turniru koji je osvajao rekordnih devet puta, a u finalu je posle pet napornih setova pobedio Danila Medvedeva.

Ubrzo nakon Australijan opena iz inostranih medija krenule su da stižu razne informacije o zahtevima i problemima sa kojim bi Novak Đoković mogao da se suoči pred nastavak sezone i ostala tri grend slema.

Novak Đoković, Vimbldon
foto: Profimedia

Jasno je, ukoliko srpski teniser ne bude dobio dozvolu da igra na preostala tri najveća turnira, Nadal neće morati ni da se pojavi na istim i biće bolji od njega. Međutim, ukoliko Đoković zaigra na Rolan Garosu u maju, Vimbldonu u junu i US openu u septembru, Španac će imati problem u poteri za 22. grend slemom u karijeri.

Kada se sve uzme u obzir, činjenica da je 65 odsto učesnika ankete kao odgovor na pitanje 'Ko će osvojiti najviše grend slemova u 2022?' kao odgovor izabralo Nadala, ni ne čudi previše. Đoković je izabran u 33 odsto slučajeva, dok je preostala dva procenata otišlo na Federera čije pojavljivanje na bilo kom grend slemu je u najmanju ruku upitno.

Rezultati ankete:

Ko će osvojiti najviše grend slemova u 2022. godini?

1. Rafael Nadal - 65 odsto, 11.368 glasova

2. Novak Đoković - 33 odsto, 5.802 glasova

3. Rodžer Federer - 2 odsto, 360 glasova

Ko će imati više grend slemova?

1. Nadal će da poveća prednost 22. titulom - 37 odsto, 6.528 glasova,

2. Đoković će prestići Nadala 22. titulom - 25 odsto, 4.664 glasova

3. Đoković će se izjednačiti sa Nadalom 21. titulom - 20 odsto, 3.455 glasova

4. Đoković će ostati na 20 titula - 17 odsto, 3.057 glasova

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track