IGNJATOVIĆ 30. U SPUSTU: Nisam zadovoljna, cilj je da se spremim za alpsku kombinaciju!
Foto: PA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT

zoi 2022.

IGNJATOVIĆ 30. U SPUSTU: Nisam zadovoljna, cilj je da se spremim za alpsku kombinaciju!

Ostali sportovi -

Srpska skijašica Nevena Ignjatović zauzela je danas 30. mesto u trci spusta na Zimskim olimpijskim igrama u Pekingu, dok je do zlatne medalje došla Švajcarkinja Korin Zuter.

Ignjatović je ostvarila vreme 1:40,73 minuta, što je bilo dovoljno za pretposlednju poziciju u plasmanu, dok je za pobednicom zaostala 8,86 sekundi.

Srpska takmičarka poslednji nastup na Igrama u Pekingu imaće u alpskoj kombinaciji, koja je na programu u četvrtak.

Aktuelna svetska prvakinja je do zlatne medalje došla vremenom 1:31,87, a druga je kroz cilj prošla zlatna iz Pjongčanga i vodeća spustašica u Svetskom kupu Italijanka Sofija Godja, koja je zaostala 0,16 sekundi.

Nevena Ignjatović rekla je da nije zadovoljna svojim skijanjem na današnjoj trci spusta na Zimskim olimpijskim igrama, ali je istakla da joj je glavni cilj bio upoznavanje staze i priprema za alpsku kombinaciju.

"Uspela sam da odskijam ovako težak i izazovan teren na nivou koji je daleko od onoga što ja mogu, za šta sam sposobna i što sam do sada pokazivala. Moram da održim glavu gore. Ja sam rekla da je sve ovo upoznavanje staze i da je moj cilj da se spremim za alpsku kombinaciju", rekla je Ignjatović, prenosi Olimpijski komitet Srbije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track