ČUVENI ŠPANAC STAO UZ ĐOKOVIĆA Jedna stvar ga nervira, ovako je ODBRUSIO PLJUVAČIMA: Preterujete, zaslužuje poštovanje, ne kritike
Foto: Profimedia

podrška Srbinu

ČUVENI ŠPANAC STAO UZ ĐOKOVIĆA Jedna stvar ga nervira, ovako je ODBRUSIO PLJUVAČIMA: Preterujete, zaslužuje poštovanje, ne kritike

Tenis -

Čitava planeta je nestrpvljivo čekala da se Novak Đoković oglasi i prvi put nakon deportacije iz Australije govori o svemu što ga je snašlo u Melburnu.

I naravno da je njegov intervju za BBC dobio puno pažnje širom sveta, a svoje mišljenje o celoj situaciji otkrio je i nekadašnji španski teniser Aleks Koreča.

Bivši drugi teniser sveta je u potpunosti podržao Đokovića i poručio da Srbin nije zaslužio brojne kritike zbog odluke da ne primi vakcinu čak i po cenu učešća na predstojećim turnirima.

- Novak je mnogo dao za tenis. Možda vam se ne sviđa njegovo ponašanje na terenu nekada, možete da budete protiv toga, a može i da vam se sviđa, svejedno. Ali ne možemo da zaboravimo koliko znači ovom sportu. Samo izaći i kritikovati ga toliko zato što je odlučio da zadrži pravo da ne primi vakcinu - mislim da je to previše i mislim da je zaslužio da mu pokažemo više poštovanja - rekao je Koreča, a preneo "Eurosport".

Španac je poručio i da bi tenis izgubio mnogo ukoliko najboljeg tenisera sveta ne bi gledali na velikom broju turnira.

- Biće šok ako ne bude mogao da igra naredne dve godine zato što nije vakcinisan. Nadam se da će mu biti omogućeno da igra na koliko god turnira poželi. On zna da će morati da poštuje pravila svake države. Ako kaže 'Nisam vakcinisan, mogu li da igram?' i kažu mu 'može', putovaće, a ako mu kažu 'ne može' ostaće kod kuće. Lično mislim da je bolje da se pojavi na što više turnira - zaključio je Aleks Koreča.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track