BRITANCI UKIDAJU KOVID MERE: To je šansa za NOVAKA da brani titulu u VIMBLDONU, Tim Henman navija za Srbina!
Foto: Printscreen/RTS, Profimedia

lepe vesti

BRITANCI UKIDAJU KOVID MERE: To je šansa za NOVAKA da brani titulu u VIMBLDONU, Tim Henman navija za Srbina!

Tenis -

Prema poslednjim informacijama iz Velike Britanije za boravak u toj zemlji biće potreban samo antigenski test, ne i obavezna vakcinacija protiv korone

Najbolji teniser sveta Novak Đoković moći će da igra na Vimbldonu i brani titulu! Čak i ako ne bude vakcinisan. Ovo mišljenje izneo je u javnost Tim Henman, nekada veoma uspešan engleski teniser.

Tim Henman
foto: Profimedia

Intervju Novaka Đokovića dat TV stanicic Bi-Bi-Si od pre nekoliko dana izazvao je velike reakcije u svetu. Njegov tvrd stav da se ne vakciniše protiv kovida, čak i po cenu da ne igra na grend slem turnirima uznemirio je javnost na Zapadu.

Novak je proteran iz Australije i tamošnji političari su mu oduzeli pravo da brani titulu. Sa Rolan Garosa, US opena i Vimbldona zasad stižu oprečna mišljenja, jer je vakcinacija obavezna u Francuskoj i SAD, iako sluti da će do maja biti promenjene političke odluke vezane za kovid. Đoković boravi u Dubaiju i tamo će igrati turnir, a poziv je dobio i od organizatora iz Rima.

Novak Đoković, Mateo Beretini
foto: EPA

Tim Henman je otkrio da će ljudi sa Vimbldona pratiti preporuke Vlade Velike Britanije, te se nada da će za učešće na istom biti potreban samo antigenski test, ne i obavezna vakcinacija.

- Mislim da Novakovo učešće na Vimbldonu nije upitno. Svi slušamo ono što kaže Vlada, pratimo smernice. Razumem njegovu zabrinutost. Ponovio bih da je apsolutno njegova odluka hoće li biti vakcinisan, ili ne. Kao bivši igrač i ljubitelj tenisa, to verovatno nije bilo ono što sam želeo da čujem u tom intervjuu, mada sam tako nešto očekivao - rekao je Tim Henman za radio Bi-Bi-Si 4 i dodao:

Novak Đoković, Vimbldon
foto: Profimedia

- Time što zbog nevakcinisanja gubi šansu da se takmiči na grend slemovima, Novak sigurno ugrožava svoje šanse da bude najveći teniser svih vremena. Mislim da to dovoljno govori o njegovoj hrabrosti, uverenju i stavu da je to ono što je najbolje za njega.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track