VELIKI NOLE! Đoković je prvom rivalu u 2022. godini MNOGO POMOGAO: Kad je Italijanu bila NAJVEĆA FRKA, Srbin je prvi pružio ruku
Foto: Profimedia

DUBAI

VELIKI NOLE! Đoković je prvom rivalu u 2022. godini MNOGO POMOGAO: Kad je Italijanu bila NAJVEĆA FRKA, Srbin je prvi pružio ruku

Tenis -

Đoković će u prvom kolu igrati protiv Lorenca Musetija iz Italije.

Ovo će biti prvi Đokovićev turnir u 2022. godini, pošto je propustio Australijan open jer je deportovan iz Australije, a Italijan koji je dobio specijalnu pozivnicu trenutno je 57. igrač planete.

Lorenco Museti
foto: Profimedia

Italijanu je Novak u prošlosti dosta pomagao, a neki od tih humanih gestova su završili u javnosti.

Prošle godine na US Openu o Novakovom gestu naširoko se pričalo. Zbog obilnih padavina proglašeno je vanredno stanje, pa mnogi teniseri nisu imai gde da treniraju. Jedan od onih koji su se našli u problemu bio je i Museti kojem je Đoković ponudio da vežba na imanju svog imućnijeg prijatelja koji živi u Nju Džerziju.

"Bili smo u tom predivnom mestu u Nju Džerziju. Vili koja ima park i pokriveni teren koji poseduje jedan čovek koga bih opisao kao bogatog, a kod koga je Đoković gost tokom turnira u Njujorku", otkrio je Lorenco Museti.

Takođe, posle prošlogodišnjeg Rolan Garosa Museti je mučio muku sa školskim obavezama i kovid protokolima.

On dolazi iz Karare, a čelnici srednje škole, koju je pohađao, nisu imali nameru da mu popuste zbog karijere, pa je učešće na Vimbldonu bilo pod znakom pitanja. A onda je prema pisanjiu italijanskog sajta "Ubitenis", a preneli su i svetski mediji, tu opet uskočio Novak Đoković.

Srbin je mladom Musetiju ponudio svoj privatni avion koji je odletio sa Musetijem i njegovim trenerom Simoneom Tatarinijem u Italiju, a potom ih vratio na Vimbldon.

Novak
foto: AP

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track