SESTRE ZVANE HRABROST Dajana (21) i Ivana (15) se krile u garaži od RUSKIH BOMBI! Pobegle iz RATNOG PAKLA i zajedno zaigrale tenis
Foto: Instagram

neverovatna priča

SESTRE ZVANE HRABROST Dajana (21) i Ivana (15) se krile u garaži od RUSKIH BOMBI! Pobegle iz RATNOG PAKLA i zajedno zaigrale tenis

Tenis -

Priča o sestrama Jastremski iz Ukrajine mnoge je ostavila bez teksta.

Teniserke Dijana (21) i Ivana (15) u petak su uspele da pobegnu iz rodne Ukrajine, a već u ponedeljak zaigrale su zajedno u dublu na turniru u francuskom Lionu.

Sestre su dobile specijalnu pozivnicu da nastupe na turniru. Poražene su u ponedeljak u dublu (6:3, 6:4) od Georgine Garsije Peres i Ksenije Knol, ali rezultat je bio u dugom planu.

Jasno je da nisu mogle da budu fokusirane na tenis dok se u njihovoj Ukrajini bukti rat.

"Ponosna sam na svoju sestru, ali nismo imali enrgije zbog svega što se dešava u Ukrajini" rekla je Dajana na konferenciji.

Ukrajinska teniserks je otkrila da tri noći nije spavla.

Dijana, koja je 2020. godine bila 21. teniserka sveta, dva dana pre napada Rusije na Ukrajinu dobila je poziv za turnir u Francuskoj.

"U sredu smo bili kod kuće u Odesi. Veče je brilo prijatno, ali sledećeg jutra probudile su nas bombe. Nismo shvatili ni razumeli šta se dešava. Bilo je ludo. To nije bio film ili video igrica. Bili smo u šoku. Izašli smo iz stana i sklonili se u podzemni parking dok su bombe padale", otkrila je Dijana.

Otac je odlučio da suprugu i ćerke pošalje na sigurno.

"Putovanje do rumunske granice trajalo je četiri sata. Plašili smo se bombi i ruskih tenkova. Na granici je bila duga kolona automobila, na kraju smo pešačili. Tu smo se oprostili od roditelja, jer je majka odlučila da ostane sa ocem", otkrila je Dajana.

Njena sestra Ivana ima samo 15 godina i odigrala je četiri meča u singl meča u juniorskoj karijeri. Dijana ističe da sada ima obavezu da brine o njoj.

"Ivana je sa mnom i imam ogromnu odgovornost. Ponosna sam na nju. Ona tek počinje da se bavi profesionalnim tenisom".

Dajana danas nastupa u singlu na Lion openu.

"Ne mogu da se u potpunosti da se fokusiram na tenis, ali trenutno imam veliki motiv - motiviše me moja zemlja i ljudi koji pokušavaju da spasu svoje živote", dodala je Dajana.

Kurir sport/France24

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track