VAJDINA ĆERKA NIJE VIDELA NIŠTA U NOVAKU! Poručila ocu: Nema nikakav bekhend, teška misija!
Foto: Printscreen, Instagram

ZANIMLJIVO

VAJDINA ĆERKA NIJE VIDELA NIŠTA U NOVAKU! Poručila ocu: Nema nikakav bekhend, teška misija!

Tenis -

Marjan Vajda nije više trener Novaka Đokovića.

Slovački stručnjak više od petnaest godina bio je integralni deo Đokovićevog života, pošto su počeli da rade zajedno pre Rolan Garosa 2006. godine i otad su bili skupa, uz izuzetak jedne pauze, od aprila 2017. do aprila 2018. godine.

Vajda je od 2019. godine, kada se Novakovom timu pridružio Goran Ivanišević, smanjio broj turnira na kojima je bio uz Đokovića. Praktično, Vajda i Ivanišević su se smenjivali.

Zanimljiva je priča o prvom susretu slovačkog trenera i Novaka

Vajda je u jednom teniskom podkastu opisao prvi trening Đokovića koji je gledao, sa posebnim osvrtom na ulogu svoje ćerke Natalije.

Natalija Vajdova
foto: Printskrin/Instagram

"Imam zanimljivu priču kako sam upoznao Novaka 2006. godine. Pozvali su mog prijatelja Brana Stankovića da trenira Novaka. On nije hteo da trenira, ali im je rekao da ima dobrog prijatelja i da će ga pitati. Pozvao me je kasnije tog dana. Ja sam ga pitao, ko je taj Novak? Ja sam u to vreme trenirao žensku reprezentaciju Slovačke u nacionalnom teniskom centru. Posle tri dana me pozvao Novak i sa ćerkom sam otišao u Pariz. Otputovali smo u Pariz, gde smo upoznali celu porodicu, roditelje i braću. Novak je trenirao je sa Olivijem Rohusom. Poveo sam svoju ćerku i gledali smo ga. Pitao sam je, "slušaj Natalija, šta misliš o ovom momku"?

Ona ga je pogledala, on je imao neku razmenu udaraca, a onda je rekla "Ne znam, nema nikakav bekhend".

Već tada ga je osuđivala i već mi je dala zadatak i poručila da imam težak posao i da moram da unapredim njegovu igru na neki način, ali već tada sam video da je neverovatan takmičar. Jednom kada izađe na teren, skoro da ne gubi poene", uz osmeh je ispričao Vajda tom prilikom.

Novak Đoković
foto: Profimedia

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track