Viktor Troicki ne liči na top-igrača

Kriza ili nešto drugo

Viktor Troicki ne liči na top-igrača

Tenis -
Troicki već mesecima ne igra na nivou koji ga je doveo u vrh svetskog tenisa

Ovo nije Viktor.Srpski teniser Viktor Troicki (26), trenutno 30. igrač na svetskoj ATP listi, nikako da pokaže bar naznake kvalitetne igre na grend slem turnirima. Nakon debakla na US Openu u sredu i poraza od Nemca Sedrika Marsela Štebea, Troicki i nije previše šokirao s obzirom na to da je mladi teniser samo ponovio prošlogodišnji njujorški scenario.Dakle, Viktor nije branio bodove, pa samim tim nije ni na gubitku posle ispadanja u prvom kolu Otvorenog prvenstva Amerike. Ono što je poražavajuće, jeste nesigurnost koju Troicki pokazuje na terenu, pa i u susretima s mnogo slabijim protivnicima, kakav je bio i Sedrik, inače 97. teniser sveta.Svoj maksimum na ovogodišnjim grend slem turnirima Troicki je pokazao na Vimbldonu, kada je stigao do osmine finala, gde je eliminisan od drugog reketa sveta Novaka Đokovića.Nakon svih odigranih singl mečeva na grend slem turnirima u celoj karijeri Viktor je zabeležio 29 pobeda i 23 poraza, a svoj bankovni račun je uvećao za 799.654 dolara.

Obradović: Vratiće se!Selektor teniske reprezentacije Srbije Bogdan Obradović smatra da se Troicki trenutno nalazi u krizi, ali veruje da će on naći načina da se izvuče.- Viktor je upao u rezultatsku krizu, koja je normalna za sportiste. Činjenica je da postoji i problem sa samopouzdanjem, ali on je takav da brzo zaboravlja poraze i vuče dalje. Želja za što boljim rezultatima je prisutna kod njega i verujem da će se u narednoj sezoni roditi jedna nova energija i da će Viktor naći način da se izbori s krizom - izjavio je Obradović za Kurir.

Viktorov učinak na velikim turnirimaGrend slem 2008. 2009. 2010. 2011. 2012.Australijen open 1. kolo 2. kolo 2. kolo 3. kolo 2. koloRolan Garos 1. kolo 2. kolo 3. kolo 4. kolo 2. koloVimbldon 2. kolo 3. kolo 2. kolo 2. kolo 4.koloUS Open 3. kolo 2. kolo 1. kolo 1. kolo 1. kolo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track