NOVAKU JE POTREBAN NEKO KO RADI PRLJAV POSAO! Slavni as prokomentarisao rastanak Vajde i Đokovića
Foto: Starsport©

analiza

NOVAKU JE POTREBAN NEKO KO RADI PRLJAV POSAO! Slavni as prokomentarisao rastanak Vajde i Đokovića

Tenis -

Proslavljeni španski teniski as Aleks Koreča osvrnuo se na Novakov prekid saradnje sa dugogodišnjim trenerom Marjanom Vajdom.

"Najboljim igračima treba neki odličan bivši igrač koji poznaje sve savršeno, koji zna kako izgledaju stvari na terenu. Treba im neko kome veruju, neko ko radi taj "prljav" posao da se tako izrazim. Marijan je bio baš to, bivši igrač koji sve poznaje dobro", smatra Koreča.

Španac ističe da je Novaku potreban neko ko će znati kako tačno treba da reguje u određenom momentu, kao što je Vajda to činio.

"Možda su Novaku bile potrebne neke nove stvari ili je možda Vajda primetio da mu treba odmor, da treba da misli na porodicu i na sebe. Novaku je potreban neko da bude njegova desna ruka ruka. To je ono što je Marijan radio. Ako se Novak iznervira na terenu, Vajda je znao kako da odreaguje u tom momentu. Možda taj neko novi reaguje drugačije i tako samo dodatno iznervira Đokovića. Zbog toga treba da zna tačno šta želi od novog trenera i kakav profil trenera mu je potreban, u suprotnom će stalno da ga poredi sa Vajdom".

Koreča veruje da su pred Novakom još tri, četiri sezone u kojima će igrati na vrhunskom nivou i da mu je zbog toga potrebno pravo rešenje na mestu trenera.

"Biće mi zanimljivo da vidim koga će da izabere, to je izuzetno važna odluka za njega", kaže on.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track