MEDVEDEVU PORODICA UGROŽENA ZBOG PUTINA?! Evo zašto je ono što Britanci žele da urade VELIKA OPASNOST za Ruse
Foto: EPA / MIKHAIL KLIMENTYEV, AP

upozorenje

MEDVEDEVU PORODICA UGROŽENA ZBOG PUTINA?! Evo zašto je ono što Britanci žele da urade VELIKA OPASNOST za Ruse

Tenis -

Ruski teniser, Danil Medvedev, mogao bi da dovede svoju porodicu u opasnost ukoliko pristane na potencijalne zahteve organizatora većih turnira širom sveta, smatra čuveni Tod Vudbridž.

Bivši australijski teniser sada radi kao komentator i teniski analitičar na televizijama, a prilikom gostovanja "Sportskoj nedelji" televizije "9", istakao je da veruje da je uslovljavanje ruskih tenisera i teniserki da javno osude Vladimira Putina zbog invazije koju Rusija vrši na teritoriju Ukrajine pogrešan potez.

- Ovo je veoma klizav i opasan teren. Svi znamo da oni imaju porodice širom Rusije i ne žele da se nađu na pogrešnoj strani jer bi upravo porodice mogle da plate zbog toga. Opasna je teriororija i moramo da imamo razumevanja za njih. Ovo je individualni sport i smatram da bi u ovom trenutku trebalo da ih pustimo da igraju - rekao je Vudbridž i dodao:

- Teško je ako izaberemo da im zabranimo igranje. U ekipnim sportovima je drugačije, ali ovo su individualci. Mnogi od njih čak ni ne žive u Rusiji. Ja sam, na primer, 11 godina karijere živeo u SAD - zaključio je Australijanac.

Njegove reči stigle su posle najava da bi Rusi mogli da naiđu na totalnu blokadu, nakon što im je već oduzeto pravo da nastupaju pod zastavom svoje države.

Najdžer Hadlston, ministar za kulturu, medije i sport u Vladi Velike Britanije aktivno radi na pronalaženju rešenja za ruske sportiste. Prema navodima britanskog "Ekspresa", Hadlston i Vlada su u pregovorima sa organizatorima Vimbldona sa kojima pričaju o teniserima i teniserkama koje dolaze iz Rusije i Belorusije.

U ovom trenutku njima je dozvoljeno da igraju pod neutralnom zastavom, ali Hadlston želi da natera Ruse da javno osude Putina i napade na Ukrajinu i da to bude uslov za igranje na predstojećem Vimbldonu (od 27. juna do 10. jula).

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track