MA, KAKVA ŠPANIJA, SVI BI U SRBIJU! Beograd sprema BRUTALAN turnir! Srpska prestonica "ukrala" VRHUNSKE TENISERE Barseloni
Foto: Starsport

spektakl u najavi

MA, KAKVA ŠPANIJA, SVI BI U SRBIJU! Beograd sprema BRUTALAN turnir! Srpska prestonica "ukrala" VRHUNSKE TENISERE Barseloni

Tenis -

Ruski teniser Andrej Rubljov potvrdio je danas učešće na Otvorenom prvenstvu Srbije, preneo je Teniski savez Srbije.

Rus trenutno zauzima sedmo mesto na ATP listi, a prošle nedelje je stigao do polufinala Indijan Velsa.

Učešće na turniru je potvrdio i njegov sunarodnik Aslan Karacev, trenutno 32. igrač sveta, i prošlogodišnji finalista turnira u Beogradu.

- Izuzetno sam ponosan što su učešće na turniru potvrdili sedmi teniser na svetu, kao i prošlogodišnji finalista. Želimo da pokažemo da će Beograd zasluženo ponovo biti na teniskoj mapi sveta i da će publika imati prilike da vidi najbolje tenisere sveta na delu. Nastavljamo da radimo na finalizaciji spiska učesnika, kao i na svim organizacionim detaljima kako bismo bili spremni za još jedan teniski spektakl - istakao je direktor Serbia Open 2022 turnira Đorđe Đoković.

Učešće na turniru potvrdili su i najbolji teniser sveta Novak Đoković, Francuz Gael Monfis, Austrijanac Dominik Tim, Italijan Fabio Fonjini, Čileanac Kristijan Garin, Rus Karen Kačanov, kao i domaći teniseri Dušan Lajović, Filip Krajinović, Miomir Kecmanović i Laslo Đere.

Turnir će biti održan od 17. do 24. aprila, a prvi dan kvalifikacija biće besplatan za sve posetioce.

Zanimljivo je da su neka velika imena potvrđena za dolazak u srpsku prestonicu iako se iste nedelje igra tunir u Barseloni iz kategorije 500 (Beograd je iz kategorije 250).

Kurir sport/Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track