NOVAKA SU OTERALI SA US OPENA, A AMER NIJE NI UPOZOREN: Sramna ATP pravila, dupli aršini i načela koja ne važe za sve (VIDEO)
Foto: EPA/JASON SZENES, EPA/JOHN G MABANGLO

stidite se

NOVAKA SU OTERALI SA US OPENA, A AMER NIJE NI UPOZOREN: Sramna ATP pravila, dupli aršini i načela koja ne važe za sve (VIDEO)

Tenis -

Mladi Dženson Bruksbi u naletu besa reketom pogodio skupljača loptica

Svi se još dobro sećamo incidenta na US openu u septembru 2020. godine, kada je organizator tog grend slema diskvalifikovao Novaka Đokovića, jer je nehotice pogodio sutkinju Loru Klark.

Laura Klark
foto: Profimedia

Odglumila je Amerikanka gušenje za medalju, valjala se po terenu, hvatala za grlo, potom pretećim pogledom gledala u Novaka kao u ubicu... Danas se na Mastersu u Majamiju desio još veći incident, a u glavnoj ulozi bio je američki teniser Dženson Bruksbi.

Mladi Amerikanac, nezadovoljan posle jednog poena, u besu je bacio reket koji je odskočio i direktno u nogu pogodio skupljača loptica, koji ni poskakivanjem nije uspeo da izbegne jak udarac. Mučeni dečak je čak uspeo da uzme reket i vrati ga teniseru, koji mu se posle svega izvinio.

Svedoci smo dvostrukih aršina i različite primene sankcija na ista pravila. Jasno je da načela u tenisu ne važe isto za sve. Dok su Novaka čerečili danima u medijima prikazujući ga kao "najveće zlo ovog sveta", niko ni slovo nije napisao o mladom i nadubudnom Džensonu Bruksbiju. Da nije društvenih mreža, pitanje je da li bi ovaj incident i isplivao u javnost.

Dženson Bruksbi
foto: EPA

Neverovatno je da glavni sudija Karlos Bernardes, inače arbitar sa kredibilitetom, nije smatrao da je ova situacija za diskvalifikaciju Bruksbija. Njegov protivnik Argentinac Federiko Korija žestoko je protestovao kod Bernardesa, koji je svoju odluku pravdao rečima da skupljač loptica nije povređen!? Amerikanac je na kraju pobedio sa 2:1, po setovima 3:6, 6:2, 6:3.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track