POZNATO JE DO KADA NOVAK OSTAJE PRVI: Jedan datum je ključan za nastavak vladavine! Veoma je blizu da obori rekord Štefi Graf
Foto: Reuters

ATP trka

POZNATO JE DO KADA NOVAK OSTAJE PRVI: Jedan datum je ključan za nastavak vladavine! Veoma je blizu da obori rekord Štefi Graf

Tenis -

Novak Đoković će od ponedeljka ponovo biti prvi na ATP listi.

Đoković će imati 8.420 bodova, samo 10 više u odnosu na Danila Medvedeva koji je porazom od Huberta Hurkača u četvrtfinalu Majamija propustio šansu da se vrati na prvo mesto.

Najbolji srpski teniser će na prvom mestu ostati sigurno do 11. aprila, pa će tako upisati 364 nedelje kao igrač broj jedan.

Dan ranije počinje masters u Monte Karlu, a učešće su prijavili i Novak i Danil.

Đoković je prošle godine u Monte Karlu ispao u trećoj rundi od Britanca Evansa pa neće braniti veliki broj poena. Međutim, još manje će ih braniti Danil Medvedev koji je prošle godine propustio Monte Karlo zbog pozitivnog testa na Kovid-19. Dakle, najkasnije 17. aprila za kada je zakazano finale prvog mastersa na šljaci znaćemo ko će biti na prvom mestu nakon toga.

U svakom slučaju, očekuje nas velika borba ove dvojice tenisera za prvo mesto u nastavku sezone. Ne treba zaboraviti ni Rafaela Nadal.

U svetu tenisa samo Štefi Graf ima više nedelja na prvom mestu, tačno 377, pa Novaku nedostaju još otprilike tri meseca kako bi nadmašio legendarnu Nemicu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track