NESTVARNO! SEDAM GODINA NJEGOVOG VELIČANSTVA! Ovo je NEZAMISLIVO za bilo kog tenisera osim Novaka Đokovića!
Foto: EPA/Ali Haider

Dokaz da je jedinstven

NESTVARNO! SEDAM GODINA NJEGOVOG VELIČANSTVA! Ovo je NEZAMISLIVO za bilo kog tenisera osim Novaka Đokovića!

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, ostaće na čelu ATP liste i sledeće nedelje zbog neočekivanog poraza Danila Medvedeva u četvrtfinalu turnira u Majamiju.

Srbin će upisati recku i na 364. nedelju na prvom mestu, što znači da će dostići neverovatno dostignuće jer će moći da kaže da je na vrhu proveo čitavih sedam godina.

Seniorska karijera Novaka Đokovića je počela 2003. godine s tim što je na samom početku igrao na slabijim turnirima iz kategorije čelendžer i fjučers, a prvi ATP trofej je osvojio 2006. godine u Amersfortu. Iste godine je bio najbolji i u Mecu, a stigao je i među najboljih 20 tenisera sveta.

Narednih godina se borio sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom koji su u tom periodu bili dominantni, a 2011. godine usledio je konačni proboj Novaka kada je osvojio čak 10 turnira i nakon prve titule na Vimbldonu, prvi put je i stigao do čela ATP liste.

Dakle, u takvoj karijeri, čak sedam godina biti najbolji je potpuno neverovatan uspeh i izvesno je da u bliskoj budućnosti nećemo biti svedoci da neko učini istu stvar.

Podsetimo, na listi tenisera sa najviše vremena provedenim na vrhu, iza Đokovića se nalazi Federer koji je ostao na 310 nedelja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track