NIJE DOVOLJNO DA SE ODREKNE PUTINA: Vimbldon spreman da zabrani učešće Medvedeva zbog JOŠ JEDNOG POSEBNOG razloga!
Foto: EPA/Aeltc Thomas Lovelock Pool, EPA/Erik S Lesser, AP/Mikhail Klimentyev

Šok

NIJE DOVOLJNO DA SE ODREKNE PUTINA: Vimbldon spreman da zabrani učešće Medvedeva zbog JOŠ JEDNOG POSEBNOG razloga!

Tenis -

Drugi teniser sveta Danil Medvedev mogao bi da propusti grend slem na Vimbldonu čak i ako se odrekne svog predsednika Vladimira Putina.

Poslednjih nedelja se ovaj uslov provlačio kroz medije, ali kako tvrdi engleski Telegraf, organizatori su spremni da i mimo toga zabrane učešće Rusu.

Englezi smatraju da bi eventualno osvajanje turnira u Vimbldonu bio vetar u leđa aktuelnom predsedniku Rusije Putinu!

Ovakav izuzetan do sada nismo imali u svetskom tenisu, ali je očigledno da će Danil Medvedev biti nemoćan ukoliko takva politička odluka bude doneta.

Kako se navodi u tekstu, Vimbldon ima povlašćen status u odnosu na ostala tri grend slem turnira i zbog toga može da donosi drugačije odluke. Dok Rolan Garos nema "snagu" da zabrani Medvedevu učešće na turniru, Vimbldon veruje da je to moguće izvesti i pokušaće to da urade tokom ovog leta.

Takođe, oni bi mogli da izbace sa turnira i sve oastale tenisere i teniserke iz Rusije i Belorusije iz istog razloga - straha da njihov dobar rezultat na trećem grend slemu može da utiče na političku situaciju u svetu. Ostaje samo da se vidi da li će se to desiti baš kako je najavljeno i koliki bi to udarac bio za kvalitet samog turnira.

I dalje je jedna struja u britanskoj javnosti delimično na strani tenisera i navija za njihovo učešće. Naravno, pre toga bi morali da ispune uslov koji se već pominjao - potpisivanje dokumenata u kojima garantuju da ih ne finansiraju Rusija ili Belorusija, kao i da tokom turnira neće davati pohvalne komentare o svojim zemljama i Vladimiru Putinu.

Turnir na travi startuje 27. juna i traje do 10. jula.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track