RAFI SE NE PIŠE DOBRO AKO NALETI NA NOVAKA! Poznati teniski stručnjak iznenadio rečima o Nadalu i Đokoviću: NOLE BOLJI I NA ŠLJACI
Foto: EPA/Yoan Valat

prognoza

RAFI SE NE PIŠE DOBRO AKO NALETI NA NOVAKA! Poznati teniski stručnjak iznenadio rečima o Nadalu i Đokoviću: NOLE BOLJI I NA ŠLJACI

Tenis -

Patrik Muratoglu, poznati teniski stručnjak koji je između ostalih tenisera i teniserki, imao saradnju i sa Novakom Đokovićem, govorio je o njegovim šansama za osvajanje predstojećeg Rolan Garosa.

Đoković će imati zadatak da brani titulu na grend slemu u Parizu, a Muratoglu veruje da bi mogao to i da učini uprkos činjenici da je apsolutni vladar Rolan Garosa, Rafael Nadal, ove sezone u odličnoj formi.

- Rolan Garos je najneizvesniji u prethodnih 10 ili 15 godina. Ako Novak Đoković bude uspevao da pobeđuje dosta između početka sezone na šljaci i tog turnira sve će biti otvoreno. Jer kada je on u najboljoj formi mislim da je i na šljaci najbolji na svetu - rekao je Muratoglu.

Muratoglu
Muratoglufoto: EPA

Francuski trener veruje da Novak i drugu godinu zaredom može da se izbori sa Špancem na "njegovom terenu". Podsetimo, Đoković je 2021. godine pobedio Nadala u polufinalu rezultatom 3:6, 6:3, 7:6(7:4), 6:2.

- Ako budu morali da igraju jedan protiv drugog u finišu Rolan Garosa ove godine, prošlogodišnji meč će im 100 odsto biti u glavi. Rafa će biti napet, a Novak mnogo agresivniji, igraće sa više samopuzdanja.

Veruje Muratoglu da će važno da bude i gde će Novak sve zaigrati pre drugog grend slema u sezoni.

- Ako Novak bude dobio sve turnire dok se Rafa ne vrati? To bi sve promenilo jer bi Đoković opet imao mnogo samopouzdanja. Ali neće biti lako jer nije mnogo igrao, a kada je prošli put bio na terenu brzo je ispao. Moguće je da će da ispliva neki džoker poput Alkaraza ili Cicipasa - zaključio je Patrik Muratoglu.

Ovogodišnji Rolan Garos igraće se od 23. maja do 5. juna.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track