RADUKANU ANGAŽOVALA BIVŠEG NOVAKOVOG TRENERA: On je još 2005. godine predvideo da će Đoković biti najbolji na svetu
Foto: EPA/Francisco Guasco, EPA/JAMES ROSS

tenis

RADUKANU ANGAŽOVALA BIVŠEG NOVAKOVOG TRENERA: On je još 2005. godine predvideo da će Đoković biti najbolji na svetu

Tenis -

Ema Radukanu, mlada Britanka rumunsko-kineskog porekla, angažovala je trenera Rikarda Pjatija kao pojačanje stručnom štabu i prvom treneru Torbenu Belcu.

Radukanu je prošle godine senzacionalno osvojila US open, postavši prva teniserka u istoriji koja je stigla do grend slem titule iz kvalifikacija, ali posle toga nije imala zapažene rezultate. Odigrala je u međuvremenu samo sedam mečeva i doživela pet poraza. Sada će prvi put igrati sezonu na šljaci, a u tome će joj pomoći bivši trener Novaka Đokovića.

Pjati je do nedavno trenirao Janika Sinera, koji ga je napustio iz istog razloga iz koga je 2006. saradnju s njim prekinuo Đoković. Pjati uporedo vodi tenisku akademiju Bordiđera i ne želi u potpunosti da se okrene pojedinačnom radu. U ovoj akademiji radi se na zemljanim terenima, a brigu o Emi će uz Pjatija voditi isti njegovi saradnici koji su mu pomagali oko Sinera, Dalibor Sirola i Klaudio Zimalja.

Belc će po svemu sudeći ostati prvi trener Radukanove, a Italijan preuzeti neku vrstu mentorske uloge. Imajući u vidu kako je rad sa njim uticao na karijere Novaka Đokovića, Janika Sinera i Marije Šarapove, nema sumnje da će Radukanu popraviti svoj status na šljaci.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track