TENISERKE SRBIJE KREĆU U BORBU ZA POVRTAK U SVETSKU GRUPU! Vemić: Tu smo da se borimo, atmosfera je odlična
Foto: Privatna arhiva

antalija

TENISERKE SRBIJE KREĆU U BORBU ZA POVRTAK U SVETSKU GRUPU! Vemić: Tu smo da se borimo, atmosfera je odlična

Tenis -

Ženska teniska reprezentacija Srbije odradila je danas prvi trening u Antaliji gde će 11. do 16. aprila igrati kvalifikacione mečeve u okviru I grupe Evro-afričke zone za plasman u plej-of za popunu Svetske grupe Bili Džin King kupa.

"Atmosfera je odlična, timska, tu smo da se borimo, tu smo da probamo da pobedimo. Imamo još dan i po da istreniramo i od ponedeljka kreće takmičenje čiji početak željno isčekujemo", rekao je selektor Bili Džin Kin kup selekcije Srbije Dušan Vemić, prenosi Teniski savez Srbije.

Srpski tim će u Antaliji predstavljati izmenjen sastav u odnosu na onaj koji je prijavljen pre dve nedelje, a razlog su povrede srpskih teniserki.

Selektor Srbije će na raspolaganju za mečeve u Turskoj imati Aleksandru Krunić (116. na WTA listi), Dejanu Radanović (432), Elenu Milovanović (802), Lolu Radivojević (1343).

Za plasman u plej-of meč koji pobednika vodi u kvalifikacije za Svetsku grupu, boriće se još deset selekcija pored Srbije.

Srbija je smeštena u Grupu A gde se još nalaze ekipe Danske, Estonije, Turske i Madjarske, dok će se u Grupi B boriti Hrvatska, Slovenija, Švedska, Austrija, Bugarska i Gruzija.

Prvi meč selekcija Srbije odigraće u ponedeljak od 10.00 protiv Estonije, a dan kasnije odmeriće snage sa Danskom u istom terminu. Posle dana pauze, Srbija će u četvrtak igrati protiv Madjarske, a u petak protiv Turske. Svaki meč čine dva singla i dubl meč.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track