01:05

ĐOKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Želimo da predstavimo Beograd i Srbiju u najlepšem svetlu!

srbija open

ĐORĐE ĐOKOVIĆ EKSKLUZIVNO ZA KURIR: Želimo da predstavimo Beograd i Srbiju u najlepšem svetlu!

Tenis -

U ekskluzivnom intervju koji je direktor turnira Srbija open Đorđe Đoković dao za Kurir Vuku Brajoviću, govoreći o predstojećem turniru koji će se od 18. do 24. aprila igrati na terenima TC "Novak".

01:52

Vuk Brajović o Serbia openu

Kako je Kurir ranije najavio, učešće na turniru je potvrdio i najbolji teniser sveta Novak Đoković.

- Definitivno je ovogodišnji Srbija open otiša park koraka dalje u odnosu na prošlu godinu., pa i generalno u odnosu na sve turnire i serije 250, pa čak i 500. Prošlogodišnji supervizor Geri Amstrong će biti ovde i ove godine. On nam je dao sjajne ocene i komdentare i rekao ne moramo više ništa da menjamo. Rekao nam je da je sve savršeno. Mi jesmo menjali, ali samo da budemo još bolji i kvalitetniji. To jeste cilj, jer mi ovde ne prikazujemo samo nas i našu organizaciju, nego i čitav grad i Srbiju. Želimo da predstavimo naš grad i našu državu u najlepšem svetlu, jer će prenos biti širom sveta, u preko 130 zemalja. Zato pozivam sve navijače da kupe karte i prisustvuju vrhunskom tenisu - rekao je direktor turnira Đorđe Đoković.

04:59

Đorđe Đoković o Sarbia openu

Ona je istakao i ekološki momenat:

- Želim da istaknem akciju koju smo počeli za sadnju drveća, to je taj ekološki momenat, odnosno za svaku prodatu kartu ćemo da posadimo jedno drvo. Preko 100 hektara ćemo posaaditi širom Srbije, tokom proleća i jeseni, a javnost će o svemu biti blagovremeno obaveštena. Pozivam sve da nam se pridruže u toj akciji, da nam pomognu u sadnji, generalno u promociji te akcije.

Novina je navijačko selo!

Ove godine smo uveli i navijačko selo, koje će biti dosta prostrano, zanimljivo. sa raznim sadržajima, a biće tu i hrane i pića. Biće dosta pozicija za slikanje za Instagram, a u navijačko selo će dolaziti i igrači, i pravićemo potpisivanje loptica, rekvizita, suvenira, tako da ima dosta povoda za navijače da kupe karte i dođu.

Veoma blizu licence 500.

Da bi postali licenca 500, pre svega moramo da budemo vlasnici licence. Radimo na tome svakodnevno. Očekujem da ćemo ove ili početkom sledeće godine to i postati. Trenutno iznajmljujemo tu licencu od gospoduina Cirjaka, koji je vlasnik velikog broja licenci na ATP i WTA turu. Već smo visoko kotirani za dobijanje licence 500.

Naposletku, Đorđe Đoković je najavio da žele da u Srbiji organizuju minimum 20 nedelja ženskog i muškog tenisa, što bi bila izvanredna prilika za talente.

Nama je cilj da ispromovišemo tenis, da bude sport broj 1. Da vratimo i ženski tenis tamo gde pripada. Ovaj turnir je dobar za promociju i za vrhunski tenis i za publiku. Želimo da organizujemo minimum 20 nedelja ženskog i muškog tenisa u Srbiji, gde bismo krenuli sa fjučersima, ppreko čelindžera i na kraju ATP i WTA. Radimo na tome svakodnevno i nadamo se da ćemo već naredne godine moći da priuštimo našim mladim talentima da se pojave na toj najvećoj sceni., da ne troše pare na skupa putovanja, već da budu u svojoj zemlji i svojim gradovimo i igraju turnire na najvišem nivou - zaključio je Đorđe Đoković.

00:28

Zavirite u prostorije Serbian opena

Na kraju je Kurir imao priliku da zaviri u prostorije Srbija opena i među prvima otkrije kako teku pripreme za organizaciju najvećeg teniskog turnira u našoj zemlji.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja