HTEO JE DA IGRA ZA RUSIJU, A SADA IH NAPADA SVAKI DAN: Ukrajinski teniser ponovo pozvao na SANKCIJE RUSIMA
Foto: Profimedia, Instagram

tema koju izbegava

HTEO JE DA IGRA ZA RUSIJU, A SADA IH NAPADA SVAKI DAN: Ukrajinski teniser ponovo pozvao na SANKCIJE RUSIMA

Tenis -

Aleksandar Dolgopolov bio je blizu odluke da 2011. promeni državljanstvo

Aleksandar Dolgopolov, nekadašnji ukrajinski teniser, ponovo je pozvao na još oštrije sankcije prema ruskim sportistima, posebno prema teniserima.

Aleksandar Dolgopolov
foto: EPA

On je ogorčen na ATP i ITF što su dozvolili ruskim i beloruskim teniserima da učestvuju na turnirima, bez nacionalnih obeležja. Smatra da ta kazna nije dobra. Gotovo svakodnevno kritikuje ITF.

- Tenis treba da uči od FIFA i mnogih drugih sportova, zauzimajući pravu poziciju prema Rusiji - napisao je Dolgopolov na društvenim mrežama.

Portal RT Sport podseća da je Aleksandar Dolgopolov 2011. godine bio blizu odluke da promeni državljanstvo, i umesto Ukrajine zaigra za Rusiju. Sam teniser je priznao da je dobio ponudu Ruske teniske federacije (FTR), koju je nazvao primamljivom. Do dogovora sa Rusijom nije došlo i nastavio je da igra za Ukrajinu, sve do kraja karijere u maju prošle godine.

Aleksandar Dolgopolov stavio se na raspolaganje vojsci Ukrajine i trenutno je raspoređen u brigadu koja dostavlja hranu i pomoć ugroženom stanovništvu u Kijevskoj oblasti. O tome da je mogao da zaigra za Rusiju i da je bio veoma raspoložen za tako nešto, danas ne želi da priča. Međutim, ruski mediji rado podsećaju javnost na njegove izjave od pre deset godina, a koje se tiču Rusije.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track