LUDILO DO SUMRAKA, ZVEREV U POLUFINALU: Nemac čeka Cicipasa u finalu pre finala
Foto: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Saša igra za titulu

LUDILO DO SUMRAKA, ZVEREV U POLUFINALU: Nemac čeka Cicipasa u finalu pre finala

Tenis -

SPECIJALNI IZVEŠTAČ IZ MONTE KARLA: VUK BRAJOVIĆ

Frenetična publika – uglavnom mašući zeleno-belo-crvenim trobojkama – uživala je u jednom od najboljih mečeva od početka ove teniske godine, a verovatno i cele sezone na šljaci, u kome je posle dramatična dva i hiper-dramatičnog trećeg seta i konačnog taj-brejka iskusniji i za nijansu srećniji Saša Zverev dobio sigurnog pretendenta za osvajanje brojnih Grend Slem titula u budućnosti – Italijana Janika Sinera (5-7 6-3 7-6).

Do nedavna učesnik Nekst Džen turnira u Milanu – a sada već dvanaesti igrač sveta – Siner je za neutvrdivu tenisku nijansu bio nestrpljiviji i napetiji kada je bilo najvažnije, i dozvoljavao Zverevu da se iskusno izvuče sa ivice ponora.

Bilo bi anti-teniski ne istači da su obojica četvrtfinalista odigrali neverovatan tenis – možda malo uskraćen pri kraju za varijacije u igri – ali je, kako je meč odmicao i ulog bivao sve veći – formula iscrpljujućih relija i držanja protivnika što dalje od mreže bila mantra za preživljavanje i minimiziranje rizika koji bi neki izlazak na mrežu ili drop-šot sa sobom nosio.

Svejedno, Zverev i Siner su pune tribine stadiona Ranije III držali opčinjenim celih tri sata i sedam minuta – i nije bilo osobe u ovom velelepnom teniskom (montažnom) zdanju koja je doživela mali šok kada je Siner konačno položio oružje pred trećim reketom sveta.

“Previše važnih mečeva koji su imali tok poput ovog sam gubio ove godine, i red je da se naučim da ih dobijam. Janik je neverovatan igrač, izuzetan talenat, čestitam mu na igri – a Italijanima se izvinjavam što sam pobedio, jer su sačinjavali veliku većinu u publici danas“, rekao je Zverev posle ove teško izvojevane pobede.

„Naravno, nekim danima publika navija za vas, nekima protiv vas – ali je u svakom slučaju neuporedivo bolje kada su tribine pune nego mučna atmosfera igranja bez publike u kojoj smo igrali većinu turnira u poslednje 2 godine“, rekao je na kraju obraćanja posle meča Zverev i dobio veliki aplauz od publike.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track