I KADA GUBI, ĐOKOVIĆ JE NAJVEĆI NA SVETU Novi Rafa je pokušao da uradi nešto što, osim Novaka, NIKO NIKAD NIJE! Nije bio ni blizu!
Foto: AP Photo/Daniel Cole

jedan je nole

I KADA GUBI, ĐOKOVIĆ JE NAJVEĆI NA SVETU Novi Rafa je pokušao da uradi nešto što, osim Novaka, NIKO NIKAD NIJE! Nije bio ni blizu!

Tenis -

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, ne može da kaže da je imao povratak kakav je želeo pošto je u Monte Karlu izgubio na prvom koraku.

Novaka je zaustavio Alehandro Davidovič Fokina u drugom kolu ovog mastersa, pobedivši srpskog tenisera u njegovom prvom meču posle gotovo dva meseca, a ukupno četvrtom meču u sezoni.

Španac je stigao potom pobedio i Davida Gofana kao i Tejlora Frica, stigao je do polufinala gde će igrati protiv Grigora Dimitrova.

Što se tiče Đokovića, njemu sledi turnir iz serije 250 u Beogradu, a uprkos porazu od Davidoviča Fokine, postoji i razlog za zadovoljstvo.

Naime, Đoković je ostao jedini teniser koji je u istoj sezoni trijumfovao na mastersima u Majamiju i Monte Karlu. a to je učinio 2015. godine, verovatno najboljoj u njegovoj karijeri.

Da stvar bude još zanimljivija, šansu da ponovi Novakov uspeh imao je teniser za kog predviđaju da će da dosegne visine srpskog tenisera i da će uskoro zavladati tenisom.

Karlos Alkaraz kojeg mnogi nazivaju novim Rafaelom Nadalom je upravo u Majamiju početkom aprila postao najmlađi teniser koji je osvojio turnir u tom gradu na Floridi. Međutim, u Monte Karlu se nije najbolje snašao.

Osamnaestogodišnjak koji je trenutno 11. teniser na ATP listi je izgubio u drugom kolu od Sebastijana Korde, što znači da će Novakovo veliko dostignuće čekati godinu dana za sledećeg izazivača.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track