POZNAT TERMIN POLUFINALA ĐOKOVIĆ - HAČANOV! Evo kada će u subotu na teren srpski as i ruski teniser!
Foto: Epa/Reuters

srbija open

POZNAT TERMIN POLUFINALA ĐOKOVIĆ - HAČANOV! Evo kada će u subotu na teren srpski as i ruski teniser!

Tenis -

Najbolji svetski teniser i osvajač 20. grend slem trofeja će na teren od šljake u Beogradu ponovo izaći u subotu, kada će mu rival biti ruski teniser Karen Hačanov, a taj meč neće početi pre 14 časova. Inače, Hačanov je trenutno 26. na ATP rang listi. Meč srpskog i ruskog tenisera je drugi na centarlnom terenu, gde će se prethodno od 11.30 igrati finale u konkurenciji dublova, a onda i drugi polufinalni meč muškog singla Fonjini - Rubljov.

- Drago mi je da imam dan odmora i da mogu da se spremim za polufinale. Hačanov je ustaljen u prvih 15-20 na svetu. Visok, snažan teniser koji diktira, voli da bude agresivan, izgubio sam od njega u finalu Bersija pre neku godinu. Trenirali smo pre neki dan i dosta je čvrst. Iskusan igrač, ima snažan servis i voli da stoji blizu linije. Znam šta mi je činiti. neću da otkrivam taktiku. Uzdam se u podršku sa tribina i nadam se novom trijumfu - rekao je Đoković posle pobeda nad Miomirom Kecmanovićem i Laslom Đereom, koji je mnogo namučio i malo je nedostajalo da načini prvorazrednu senzaciju.

Dan bez obaveza na terenu u petak, prvi reket sveta je iskoristio najpre kako bi trenirao sa sinom Stefanom, a posle toga je izašao pred navijače, sa kojim se slikao i delio autograme.

Đoković i Hačanov su dosad igrali šest puta, a odnos je 5:1 u pobedama za srpskog tenisera. Hačanov je jedini trijumf ostvario 2018. godine u Parizu, dok je Novak pobeđivao na Vimbldonu te godine, ali i u Dubaiju 2020. i 2022, na Rolan Garosu 2020 i u sklopu Dejvis kupa 2019. godine.

Kurir sport

Bonus video:

00:58

Milica Todorović otkrila kakav je komšija najbolji teniser sveta Novak Đoković

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track