BORIS BEKER IDE U ZATVOR: Bivši trener Novaka Đokovića OSUĐEN!
Foto: EPA/ANDY RAIN

KRAJ SUĐENJA

BORIS BEKER IDE U ZATVOR: Bivši trener Novaka Đokovića OSUĐEN!

Tenis -

Boris Beker (54), legendarni nemački teniser i nekadašnji trener Novaka Đokovića, osuđen je na zatvorsku kaznu u trajanju od dve i po godine!

Pola od tog vremena provešće u zatvoru, a drugu polovinu na uslovnoj ukoliko bude imao primereno ponašanje.

Beker je proglašen krivim po četiri tački optužbe u vezi sa bankrotom.

On je optužen da je, kako bi izbegao plaćanje dugova, sakrio imovinu vrednu nekoliko miliona, a među njom su bila i dva trofeja Vimbldona.

U optužbi se navodi i da je sakrio 1.130.000 miliona evra od prodaje mercedesovog salona automobila koji je imao u Nemačkoj, kao i da je nekoliko stotina hiljada funti prebacio na različite račune.

Beker, koji je viđen kako se emotivno pozdravlja sa porodicom, 2017. godine je proglasio bankrot zbog duga od više od 3.000.000 funti na imanju u Majorki, a ugledni svetski mediji masovno su prenosili da mu preti kazna i do sedam godina zatvora.

- Sudija Debora Tejlor danas će odlučivati o budućnosti Borisa Bekera. Teniska ikona proglašena je krivom po četiri od 24 tačke pre tri nedelje. U najgorem slučaju, 54-godišnjaku sada preti kazna od sedam godina zatvora. „Bobel“ bi večeras mogao da spava u londonskom zatvoru - navedeno je na sajtu nemačkog "Bild-a".

Beker je na izricanje presude u petak stigao držeći za ruku mlađu devojku, lepu Lilijan de Karvaljo Monteiro, političku analitičarku s kojom je u vezi od leta 2020. godine.

Jedan detalj odevne kombinacije Nemca posebno je bio zanimljiv fotoreporterima i novinarima na ostrvu.

Naime, Beker je u Sud, u Londonu gde mu je izrečena kazna, stigao noseći kravatu u tradicionalnim bojama Vimbldona.

Kurir sport

Bonus video:

05:00

Ruski teniser Andrej Rubljov o odluci Vimbldona

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track