NOVAK I RAFA NA KORAK DO NOVOG KLASIKA U MADRIDU! Đoković je favorit, a Nadala čeka pravi PAKAO protiv njegovog naslednika
Foto: Proifimedia

Neće biti lako

NOVAK I RAFA NA KORAK DO NOVOG KLASIKA U MADRIDU! Đoković je favorit, a Nadala čeka pravi PAKAO protiv njegovog naslednika

Tenis -

Ukoliko pobede u mečevima koje će odigrati ovog petka, Novak Đoković i Rafael Nadal će zakazati 59. međusobni susret, a madridskoj publici će omogućiti da gledaju najveći teniski klasik

Posao u četvrtfinalu neće biti lak, a ako je suditi po kladionicama, najbolji teniser sveta bi, u četvrtfinalu mastersa u Madridu, trebalo da naiđe na znatno lakši otpor u odnosu na ono što čega Španca.

Đoković će mesto u polufinalu pokušati da pronađe protiv Huberta Hurkača, dvadesetpetogodišnjeg Poljaka, trenutno 14. tenisera sveta.

Kvota na Novakovu pobedu na jednoj uglednoj svetskoj kladinonici je 1.28, dok je kvota na visokog Hurkača 3.75.

Srpski teniser je pobedio Hurkača u sva tri dosad odigrana međusobna duela, a njih dvojica su su se poslednji put sastali u polufinalu mastersa u Parizu 6. novembra 2021. godine. Đoković je tada izgubio prvi set, ali dobio druga dva, a pobedom je obezbedio prvo mesto do kraja godine.

Novak Đoković, Hubert Hurkač
foto: EPA/Nic Bothma

Novak bi trebalo da izađe na teren oko 14 časova, a nakon njegovog meča i, nadamo se, pobede, sledi spektakl za domaću publiku.

Nadal će za polufinale igrati protiv Karlosa Alkaraza, momka koji je 5. maja proslavio 19. rođendan i kojeg odavno nazivaju Rafinim naslednikom.

Alkaraz je već stigao do devetog mesta na ATP listi, a protiv starijeg zemljaka je do sada imao priliku da igra dva puta. Oba puta je iskusniji, proslavljeni teniser slavio, a poslednji put su igrali na mastersu u Indijan Velsu ove sezone.

Karlos Alkaraz, Rafael Nadal
foto: EPA/Ray Acevedo

Šanse za pobedu, prema istoj kladionici, su identične - 1.90 je kvota na trijumf obojice tenisera.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track