TINEJDŽER O KOJEM BRUJI CELA PLANETA: Pobedio Nadala i Novaka za 2 dana! Španci kažu NOVI RAFA, on tvrdi - Federer! A evo ko je ON
Foto: EPA/JUANJO MARTIN

US OPEN

TINEJDŽER O KOJEM BRUJI CELA PLANETA: Pobedio Nadala i Novaka za 2 dana! Španci kažu NOVI RAFA, on tvrdi - Federer! A evo ko je ON

Tenis -

Teniser iz Mursije, Karlos Alkaraz, koji ima samo 19 godina, pobedio je u polufinalu Mastersa u Madridu prvog tenisera sveta Novaka Đokovića.

Mladi Španac nije imao respekta prema protivniku kojeg su mnogi videli u finalu Mastersa u Španiji. Posle tri seta i nekoliko sata borbe na terenu, Alkaraz je slavio i postao teniser o kojem se danas naviše piše i priča.

Karlos Alkaraz, Karlos Alkaras
foto: EPA/JUANJO MARTIN

Svetska javnost je posle uspeha karijere na US Openu prošle godine čula za Karlosa, a on se u narednom priodu potrudio da ga cela planeta dobro zapamti!

Unazad već neko vreme mediji pišu o 19-godišnjem teniseru kojeg vide kao jedinog pravog naslednika Rafaela Nadala. U njegovoj rodnoj zemlji sa pažnjom se prate njegovi rezultati koji su iz dana u dan sve impresivniji.

Karlos Alkaraz, Karlos Alkaras
foto: EPA/JUANJO MARTIN

Međutim, mladi Karlos sebe ne vidi kao naslednika "bika sa Majorke" već - Rodžera Federera.

"Ne kopiram stil nijednog tenisera, ali ako moram nekoga da izdvojim, to je Federer. Obojica smo stalno agresivni, na forhendu i bekhendu. Moram da popravim servis, ali mislim da je moja igra slična njegovoj", izjavio je Alkaraz za sajt ATP tura.

Karlos Alkazar
foto: Profimedia

Mnogi su oduševljeni Alkarasom, a nekada prvi igrač sveta, Rus Jevgenij Kafeljnikov imao je veoma smelu prognozu prošle godine, a sada će se ispostaviti da nije pogrešio.

"Alkaras će biti broj jedan za maksimalno tri godine", napisao je Kafeljnikov na Tviteru.

Alkaras je trenutno deveti teniser planete

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track