NEZAUSTAVLJIVO ČUDO KAKVO SE JEDNOM RAĐA: Ovako se postaje šampion! Pobedio NADALA, ĐOKOVIĆA I TREĆEG TENISERA SVETA u tri dana
Foto: EPA/JUANJO MARTIN

SVAKA ČAST

NEZAUSTAVLJIVO ČUDO KAKVO SE JEDNOM RAĐA: Ovako se postaje šampion! Pobedio NADALA, ĐOKOVIĆA I TREĆEG TENISERA SVETA u tri dana

Tenis -

Neverovatni tinejdžer je nastavio sa fantastičnim rezultatima!

Karlos Alkaraz, Španac koji je pre tri dana napunio 19 godina, a onda u naredna dva dana pobedio Rafaela Nadala i Novaka Đokovića, osvojio je masters u Madridu.

Alkaraz je u finalu razbio trećeg tenisera sveta, Aleksandera Zvereva u meču koji je trajao tek nešto duže od sat vremena, a završio se u dva seta 6:3, 6:1.

Ovo je četvrta titula u sezoni za mladog Španca, a druga iz kategorije master. Alkaraz je sada teniser sa najviše trofeja u 2022. godini.

Alkaraz je prvi brejk napravio u šestom gemu, kada je iskoristio drugu brejk lopu u prvom setu.

Nemac koji je branio titulu osvojenu prošle sezone, nije ličio na igrača koji je treći na ATP listi. Zverev je kasno sinoć završio polufinalni duel proti Stefanosa Cicipasa, ali i Alkaraz može da kaže da je imao napornu nedelju iza sebe.

Mladi Španac je u četvrtfinalu i polufinalu ukupno na terenu proveo oko šest sati, što zvuči neverovatno za turnir na kojem se mečevi igraju na dva dobijena seta.

Lako je Alkaraz obezbedio prvi set, a šta tek reći za drugi...

Pošteno je reći da Zverev nije mogao da se sastavi i da je titula sasvim zasluženo pripala fantastičnom devetnaestogodišnjaku koji je u Madridu igrao kao deveti teniser sveta.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track