SVE PRŠTI U BELOM SPORTU! Dok ceo svet bruji o Vimbldonu, Nadal ODBIO DA SE IZJASNI: Konačna odluka se neće svima svideti!
Foto: EPA/ETTORE FERRARI

BIĆE JOŠ BURNIJE

SVE PRŠTI U BELOM SPORTU! Dok ceo svet bruji o Vimbldonu, Nadal ODBIO DA SE IZJASNI: Konačna odluka se neće svima svideti!

Tenis -

Španski teniser Rafael Nadal odbio je da se konačno izjasni o stavu Saveta igrača ATP o potencijalnom kažnjavanju Vimbldona ukoliko ruskim i beloruskim igračima onemogući učešće na Grend Slemu.

"Ja nemam jasan stav o situaciji i ne želim ništa da tvrdim", rekao je Nadal posle pobede nad Džonom Iznerom u drugom kolu Mastersa u Rimu i dodao:

"Moramo da ostanemo u kontaktu sa Vimbldonom i zaštitimo sve ATP i VTA članove", politički korektno je izgovorio slavni Španac koji nije želeo dalje da diskutuje o ovoj temi.

"Ja sam sada u Rimu, a Vimbldon se igra za nekoliko nedelja. Radimo na tome da odbranimo sve igrače. Ništa što odlučimo neće učiniti sve strane zadovoljnim i ništa neće biti savršeno, sigurno se konačna odluka neće svima svideti", zaključio je Nadal.

Podsetimo, jedan od najvećih svetskih teniskih turnira mogao bi da bude sveden na nivo egzibicije. Najbolji svetski teniseri i teniserke zahtevaju da Vimbldon bude lišen bodova na rang listi. U prevodu, to znači da bi jedan od najvećih teniskih turnira na svetu mogao da bude sveden na egzibicioni i da izgubi status grendslema.

Povod za ovakvo stanje oko Vimbldona jeste odluka organizatora trećeg grend slema u svetu, da zabrani ruskim i beloruskim teniserima i teniserkama igranje na turniru. Sve zbog pritiska britanskih političara zbog sukoba između Ukrajine i Rusije. Zato u Londonu neće igrati drugi teniser sveta Danil Medvedev i četvrta na planeti Arina Sabalenka.

kiša, Vimbldon
foto: Profimedia

(Kurir sport)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track