POČELE KVALIFIKACIJE ZA ROLAN GAROS: Posle Madrida i Rima sledi ono pravo na šljaci!
Foto: Teniski Savez Srbije

KVALIFIKACIJE ZA ROLAN

POČELE KVALIFIKACIJE ZA ROLAN GAROS: Posle Madrida i Rima sledi ono pravo na šljaci!

Tenis -

Sezona na šljaci je jedna od najdinamičnijih od svih na kojoj se igra profesionalni tenis – i ulaskom u mesec maj intenzitet takmičenja dostiže vrhunac.

Posle sukcesivnih Mastersa za žene i muškarce u Madridu i Rimu, počele su kvalifikacije za učešće u glavnom žrebu Otvorenog prvenstva Francuske u Parizu – popularnog Rolan Garosa.

Čak 128 igrača i igračica će uzeti učešće u prvom kolu kvalifikacija – a među njima i (nekada) visoko rangirani profesionalci i teniskom svetu, poznati igrači poput Sare Erani, Sema Kverija, Done Vekić, Andreasa Sepija, Borne Goja, Radu Albota, Lesije Curenko, Anastasije Potapove, Olge Govorceve...

Od naših – svoju sreću kroz 3 runde kvalifikacija će tražiti i 117. igračica sveta Aleksandra Krunić – osvajačica jedne WTA titule u singlu i 5 u dublu – koja će nastojati da u meču protiv Rumunke Gabrijele Li otpočne pobednički niz koji bi joj možda i doneo najbolji plasman u karijeri na najvažnijem turniru na šlljaci sezone (2 kolo – 2019).

Dvadesetšetogodišnji Nikola Milojević je jedini igrač iz Srbije koji nastupa u muškom delu kvalifikacionog žreba iz Srbije – i može se reći da je 162. igraču sveta iz Beograda ovo omiljeni grend slem proteklih godina – na kome je 2020. iz kvalifikacija ušao u drugo kolo glavnog žreba. Protivnik mu je neugodni Egor Gerasimov, veoma dobro poznat našim pratiocima tenisa sa brojnih mečeva protiv naših igrača – koji takođe često i trenira u Beogradu.

Dok bi 13. nositeljki u kvalifikacijama Aleksandri Krunić iskustvo moglo da bude od presudnog značaja protiv Rumunke, Nikolu očekuje meč u kome šesnaest mesta bolje plasirani Belorus Gerasimov takođe ima motiva na pretek – ali i referentnih uspeha u kvalifikacijama u poslednje 2 godine – gde je dospevao do 1. kola glavnog žreba u oba slučaja. Lako biti neće, tako da će im uz neosporne igračke kvalitete biti potrebno i puno mentalne i fizičke snage za prolazak u naredno kolo. Sa srećom našima prvog dana igre na Rolan Garosu!

Kurir sport / Vuk Brajović

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track