KECMANOVIĆ SUROV PREMA SAMOM SEBI: Kada krenem da igram od početka, mogu da očekujem pobede, do TADA ĆU GUBITI!
Foto: AP

ISKREN

KECMANOVIĆ SUROV PREMA SAMOM SEBI: Kada krenem da igram od početka, mogu da očekujem pobede, do TADA ĆU GUBITI!

Tenis -

Specijalni izveštač iz Pariza: Vuk Brajović

Retko kada je Miomir Kecmanović bio ovako samokritičan kao posle današnjeg ubedljivog poraza (6-2 6-4 6-2) protiv Danila Medvedeva. Iako su svi očekivali više od dvadesetdvogodišnjeg Srbina u ovom važnom meču, ne može se prenebregnuti činjenica da je Rus odigrao jedan od svojih najboljih mečeva na šljaci u sećanju – sa izuzetno visokim registrom uspešnosti u svim segmentima na momente nadahnute igre.

U rezimeu meča i njegovih igara na ovoj podlozi, Miša kaže:

“Igrao sam bolje na šljaci nego prethodnih godina, ali ne bih sebe smatrao odličnim igračem na šljaci. Jednostavno, ja se danas nisam pojavio na terenu, ali i on je bio dobar. Počeo sam da igram tek krajem drugog seta, ali je tokom celog meča bilo izuzetno zahtevno nadigrati ga u poenima, jer je vraćao mnogo lopti. Pretpostavljam da sa ovakvom igrom Medvedev može daleko da dospe na turniru. Iako mislim da će neko sa druge strane žreba pobediti, ipak je on drugi teniser sveta i ne bih ništa isključio.”

Kako dalje, Mišo? Osim kritike za sve prikazano danas, nije se čulo mnogo šta drugo:

Kad se budem setio da krenem da igram od početka, moći ću da dobijem ovakve mečeve. Dotad ću ih gubiti. Ne znam šta je u pitanju, ali moram da se rešim toga.”

Iako je ovo bio njihov prvi meč, Kecmanović je imao više razloga da veruje da će isporučiti visok nivo tenisa, ali…

”Imam samopouzdanja, ali džaba dok ne rešim ove problem,” kaže Miša i nastavlja: “Nije me ničim iznenadio, znao sam koliko je dobar. Više me iznenadilo kako sam ja ušao, igrao, ponašao se… Ja sam mu dosta pomogao danas, trebalo je manje da grešim. Naravno, njemu je bilo lakše da igra dobro kada sam ja grešio,” rezimira Kecmanović.

Na pitanje kako misli da će iskoristiti današnje iskustvo za nadgradnju svoje igre u budućnosti – kratak je i jasan:

“Meni uvek treba nekoliko puta da se dese gluposti da bih to promenio, ali se nadam da sada neće biti tako.”

Možda previše oštro po sebi posle meča u kome je protivnik bio izvanredan i nagovestio da će već na prvom Grend Slemu posle oporavka od operacije biti ozbiljan kandidat za osvajanje trofeja – ali Miša Kecmanović je autentična pojava u svetskom tenisu, i on najbolje zna kako će i šta će dalje. Sledi turnir u Haleu, nova podloga i novi izazovi – koji će sigurno biti korisni da gorčina današnjeg poraza izčili…

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track