NEK SE SPREMI NADAL! Nole oduvao nezgodnog Švarcmana i plasirao se u četvrtfinale! Čeka se Rafa za novi TENISKI KLASIK
Foto: EPA/Yoan Valat, EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

osmina finala

NEK SE SPREMI NADAL! Nole oduvao nezgodnog Švarcmana i plasirao se u četvrtfinale! Čeka se Rafa za novi TENISKI KLASIK

Tenis -

13. četvrtfinale za Novaka na Rolan Garosu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Rolan Garosa, pošto je u osmini finala ubedljivo savladao Argentinca Dijega Švarcmana 3:0 (6:1, 6:3, 6:3).

Dva sata i 17 minuta igre bilo je potrebno Novaku da završi posao protiv borbenog argentinskog tenisera.

Najbolji teniser sveta će u osmini finala igrati protiv pobednika duela Nadal - Ože-Alijasim.

Novak je u ovom meču prikazao vrhunski tenis! Imao je jedan jedini pad i to na početku drugog seta (gubio 0:3), ali onda je odigrao šest neverovatnih gemova. Švarcman nije znao šta ga je snašlo i taj deo igre izgubio je 6:3.

Treći set je bio rutinsko odrađivanje posle od strane, ponovićemo, sjajnog Đokovića.

Ovakva igra izuzetno raduje pred četvrtfinale. Čak ni sramna francuska publika nije mogla ni za pedalj da poremeti Noleta. Njima na obraz onako sramno ponašanje prema svetskom broju jedan.

O toj sramoti čitajte u ovoj vesti:

Ovako je izgledao tok meča:

6: 3 - KRAJ! NOVAK JE U ČETVRTFINALU ROLAN GAROSA!

5:3 - za Đokovića! Novak je propustio meč loptu, međutim, u narednom gemu će servirati za pobedu.

5:2 - za Đokovića! Jedan gem deli Novaka od plasmana u četvrtfinale Rolan Garosa!

4:2 - za Đokovića! BREJK! Nole grabi ka četvrtfinlu! Uspeo je Srbin prvi da stigne do brejka u trećem setu!

3:2 - za Đokovića! Novak ponovo vodi! Ozbiljno je pretio Švarcman u ovom gemu, imao je i prilike za brejk, ali Nole je uspeo da se izvuče iz neugodne situacije i slomi upornog Argentinca.

2:2 - Izjednačenje! Ne predaje se argentinski teniser. Novo izjednačenje u trećem setu.

2:1 - za Đokovića - Novak ponovo vodi!

1:1 - Izjednačenje - Uz dosta muke Dijego Švarcman uspeva da osvoji servis gem i konačno prekine neverovatnu seriju Đokovića. Izjednačenje u trećem setu.

1:0 za Đokovića - Novak nastavlja da melje rivala! Sedmi gem u nizu osvojio je srpski as.

Nestvaran preokret Novaka viđen je u drugom setu. Švarcman imao prednost od 3:0, a onda je usledila furiozna serija Srbina. Šest vezanih gemova osvojio je Novak i tako došao do velike prednosti na meču 2:0.

6:3 - NOVAK OSVAJA DRUGI SET I VODI SA 2:0. Samo jedan set deli srpskog asa od četvrtfinala Rolan Garosa.

5:3 - za Đokovića! Nezaustavljiv je Novak u ovim momentima! Sada ga samo jedan gem deli od osvajanja drugog seta i velike prednosti na ovom meču!

4:3 - za Đokovića! BREJK! Nestvaran preokret Srbina! Bez izgubljenog poena Novak je ponovo oduzeo servis protivniku i tako prvi put u drugom setu došao do prednosti! Četiri vezana gema osvojio je Nole.

3:3 - Izjednačenje! Kakav gem! Velika drama viđena je u ovom gemu. Tri prilike za brejk imao je Švarcman, ali ih nije iskoristio. U ključnim momentima Novak je bio impresivan, posebno kod poslednjeg poena koji je podigao publiku na noge.

2:3 - za Švarcmana. BREJK! Vraća se Novak! Sjajno je Đoković odigrao ključne poene u ovom gemu. Oterao je Argentinca iza osnovne linije, osvojio nekoliko maestralnih poena i na kraju dijagonalom iz forhenda stigao do gema.

1:3 - za Švarcmana. Novak prekida neugodnu seriju Argentinca. Srpski as bez većih problema osvaja svoj servis gem i tako smanjuje zaostatak u drugm setu.

Dijego Švarcman
foto: Profimedia

0:3 - za Švarcmana! Velika prednost za Argentinca u drugom setu, dobio je sva tri gema i zasluženo vodi. Opustio je ruku, rastrčao se po terenu i kaznio Novakove greške.

0:2 - za Švarcmana! BREJK! Prvi put na meču Švarcman uspeva da oduzme servis Đokoviću! Dve vezane prilike za brejk imao je Argendinac, iskoristio je drugu šansu i došao do prednosti. Novak će imati težak posao u drugom setu!

0:1 - za Švarcmana! Argentinac prekida strahovit nalet Đokovića i prvi put na meču stiže do prednosti. Novak je pretio i u ovom gemu, imao je 0:30 na servis Argentinca, ali Dijego je ovaj put uspeo da se izvuče iz neugodne situacije.

Totalna dominacija Đokovića viđena je u prvom setu. Švarcman je dosta grešio i tako značajno olakšao posao Novaku koji je samo jedan gem prepustio protivniku u ovom setu. Završio je posao za samo 35 minuta!

6:1 - NOVAK OSVAJA PRVI SET! Đokoviću je bilo potrebno samo 35 minuta igre da dođe do prednosti 1:0 u setovima! Lagano, sa nulom Đoković je osvojio servis gem!

5:1 - za Đokovića! BREJK! Ponovo je Nole oduzeo servis Argentincu! Jedan gem deli Srbina od prednosti 1:0 u setovima!

Prati se meč i ispred Filip Šatrijea
Prati se meč i ispred Filip Šatrijeafoto: Kurir sport

4:1 - za Đokovića! Ekspresno je srpski as materijalizovao prednost koju je stekao u prethodnom gemu. Rutinski dobijen gem za veliku prednost u prvom setu! Srbin kontroliše dešavanja na terenu!

Novak Đoković
foto: Profimedia

3:1 - za Đokovića! BREJK! Novak je ekspresno kaznio Argentinca za propuštene prilike u prethodnom gemu! Srbin izvršio pritisak od starta, stigao do dve vezane brejk lopte i odmah iskoristio šansu koja mu se ukazala!

2:1 - za Đokovića! Uz dosta muke Srbin ponovo stiže do prednosti! Dve vezane prilike za brejk imao je Švarcman u ovom gemu, ali Nole nije dozvolio Argentincu da dođe do ključnog poena. Odigrao je odlično u završnici gema i stigao do nove prednosti!

1:1 - Izjednačenje! Preživeo je ovaj gem Švarcman. Novak je pretio, u par navrata uspevao da stigne do izjednačenja (40:40), ali nije uspeo da iznudi priliku za brejk. Argentinac je uz dosta muke stigao do izjednačenja.

1:0 za Đokovića - Sjajan start srpskog tenisera! Šetao je Argentinca sa jedne na drugu stranu terena Novak u ovom gemu. Dijego nije imao šanse!

MEČ JE POČEO!

13.23 - Novak izašao na teren: Srmana reakcija dela navijača!

Nakon ovacija i aplauza, sa tribina stadiona Suzan Lenglen čuli su se i zvižduci upućeni najboljem teniseru sveta!

13.10 - Novak uskoro izlazi na teren!

Završen je meč ženskog singla između Monike Trevisan i Aleksandre Sasnovič, što znači da će oko 13.30 na stadionu Suzan Lenglen početi Novakov okršaj sa Argentincem!

Put do osmine finala

Novak je na impresivan način stigao do ove runde takmičenja. Bez izgubljenog seta savladao je Nišioku, Molčana i Bedena i tako potvrdio da je u sjajnoj formi stigao u Pariz.

S druge strane, Švarcman se prilično namučio u prvim rundama takmičenja. U prvom meču je savladao Andreja Kuznjecova, zatim je odigrao maratonski meč u pet setova protiv Munara, a u trećem kolu je srušio Bugarina Grigora Dimitrova.

Stara mušterija

Argentinac nikada u karijeri nije uspeo da savlada Novaka Đokovića. Do sada su odigrali šest međusobnih mečeva i Srbin ima maksimalan učinak. Poslednji duel imali su na Zavšnom mastersu 2020. godine, kada je Đoković slavio rezultatom 2:0 u setovima.

Prenos meča

Meč Đoković - Švarcman prenosiće uživo Eurosport na jednom od svojih kanala.

Naravno, kao i uvek, tekstualni prenos meča i sve zanimljivosti iz Pariza možete iz minuta u minut pratiti na Kurir sportu.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track