ĐOKOVIĆ POSLE PLASMANA U ČETVRTFINALE POHVALIO I ŠVARCMANA: Posao zbog kojeg sam u Parizu daleko je od završenog!
Foto: EPA/Yoan Valat, EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

rolan garos

ĐOKOVIĆ POSLE PLASMANA U ČETVRTFINALE POHVALIO I ŠVARCMANA: Posao zbog kojeg sam u Parizu daleko je od završenog!

Tenis -

Specijalni izveštač iz Pariza: Vuk Brajović

Ubedljiv je bio Novak Đoković u meču protiv uvek neugodnog Argentinca Dijega Švarcmana (6-1 6-3 6-3), ali posle njega – u obraćanju na momente iritantnoj publici na stadionu Suzan Lenglen - pravi ambasador fer-pleja, galantan i pun hvale za protivnika.

- Imam veliko poštovanje prema njemu. Dijego je sjajan momak na terenu i van njega i naravno, odličan igrač. On je specijalista za šljaku, a danas nije bilo lako igrati protiv njega ni zbog toga što loptica nije mnogo odskakala, pa sam morao da se adaptiram na takve uslove. Srećan sam što sam na ovaj način došao do važne pobede, a njemu želim sve najbolje u nastavku sezone - pohvalio je protivnika Đokovića.

Novak Đoković
foto: Printskrin

Malo se Novak šalio i sa „mađioničarem“ Fabrisom Santoroom, legendarnim francuskim teniserom koji često radi komentare posle mečeva na Rolan Garosu.

„Fabris, previše brzo pričaš, voleo bih da odgovorim na francuskom zbog publike, ali ne mogu da te razumem...“, nasmejao se Novak i ipak odgovorio na pitanje kako se oseća posle ove pobede.

- Mislim da sam dobro igrao, dobro se osećam, ali ujedno znam da je posao zbog kojeg sam ovde daleko od završenog - naglasio je odmah posle pobede Đoković.

Upitan da publici predstavi rad Fondacije Novak Đoković koju vodi sa njegovom suprugom Jelenom, Novak je ipak morao da se „prebaci“ na engleski.

- Ponosni smo na našu Fondaciju, koja je pre svega usredsređena da pomaže deci Srbije. Preko 50 posto dece u Srbiji nema pristup predškolskom obrazovanju, i predano radimo da to promenimo. Blagosloveni smo zbog života koji živimo, i kroz Fondaciju želimo da usrećimo decu i porodice. Ujedno dajemo doprinos našem društvu. Jelena i ja smo veoma srećni i zahvalni zbog uspeha koje postižemo u radu Fondacije i dalje ćemo razvijati njene aktivnosti - ponosan je Novak Đoković.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track