PODATAK KOJI SVE GOVORI O NOVAKOVOJ DOMINACIJI: Đokoviću se OVO nije desilo 4 godine: Za njegove standarde CRNI REKORD!
Foto: AP

neverovatno

PODATAK KOJI SVE GOVORI O NOVAKOVOJ DOMINACIJI: Đokoviću se OVO nije desilo 4 godine: Za njegove standarde CRNI REKORD!

Tenis -

Najbolji teniser sveta Novak Đoković toliko je podigao lestvicu i razmazio svoje navijače da prosto podatak koji je isplivao nakon poraza od Rafaela Nadala na Rolan Garosu deluje nerealno,

Naime prvi put posle četiri godine, tri gren slem turnira zaredom proći bez trijumfa srpskog tenisera Novaka Đokovića, koji će uskoro i izgubiti prvu poziciju na ATP rang listi

Velika serija Novaka Đokovića krenula je na Vimbldonu 2018 godine

Od 15 odigranih grend slem turnira od tada, Đoković je osvojio čak osam.

Bio je najbolji na Otvorenom prvenstvu Australije (2019, 2020. i 2021.), Rolan Garosu (2021.), Vimbldonu (2018., 2019. i 2021.) i Otvorenom prvenstvu SAD (2018.).

Novak Đoković
foto: AP

Igrao je u finalu Rolan Garosa 2020. (poraz od Nadala) i finalu Ju-Es opena 2021. (poraz od Medvedeva). Vimbldon 2020. nije odigran zbog pandemije koronavirusa, dok na ovogodišnjem Australijan openu Đoković nije mogao da igra kao nevakcinisani igrač.

Na Rolan Garosu 2019. izgubio je polufinale od Dominika Tima, dok je na Ju-Es openu 2019. i 2020. završio u osmini finala.

Prvo je Vavrinki "poklonio" meč na početku trećeg seta u izgubljenoj situaciji pošto je Švajcarac vodio 2:0, dok je godinu dana kasnije bio diskvalifikovan tokom meča protiv Karena Buste jer je loptom pogodio linijskog sudiju.

Novak Đoković, Mateo Beretini, Vimbldon
foto: Profimedia

Poslednja duga serija grend slem turnira na kojoj nije slavio Đokovića desila se od Vimbldona 2016. do Vimbldona 2018. godine, kada je osam turnira u nizu prošlo bez konačnog slavlja srpskog tenisera.

Zaista impozantna serija, što govori koliko je Đoković dominirao svetskim tenisom u prethodnih par godina.

Kurir sport

Bonus video:

00:23

NOSI AMAJLIJU KAO NOVAK ĐOKOVIĆ? Pevačica otrkila šta joj visi oko vrata i čemu služi IMA POSEBNU FREKVENCIJU

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track