OVAKAV ČOVEK JE NEPOŽELJAN NA VIMBLDONU!? Predivan gest Rusa! Hrvatski teniser se SVAĐAO SA SUDIJOM sve dok Rubljov nije reagovao
Foto: Profimedia

KAKAV POTEZ!

OVAKAV ČOVEK JE NEPOŽELJAN NA VIMBLDONU!? Predivan gest Rusa! Hrvatski teniser se SVAĐAO SA SUDIJOM sve dok Rubljov nije reagovao

Tenis -

Ovo je nešto što je obeležilo Rolan Garos

Teniseri i teniserke iz Rusije i Belorusije, neće moći da igraju na predstojećem Vimbldonu zbog odluke tog turnira i vlade Velike Britanije da suspenduju igrače iz te dve države zbog rata u Ukrajini i to znači da na trećem grend slemu u sezoni nećemo moći da vidimo fer plej poteze Andreja Rubljova.

Sedmi teniser sveta je izgubio u četvrtfinalu Rolan Garosa od hrvatskog kolege Marina Čilića u pet setova, a teniski svet i dalje bruju o gestu Rubljova iz petog seta.

Pri rezultatu 1:1, Čilić je servirao i izbacio jednu loptu u aut, što su gledaoci kraj malih ekrana mogli da vide na malim ekranima, ali Hrvat je ušao u raspravu sa sudijom iz stolice jer je bio ubeđen da je loptica kačila liniju.

"Ne, ne, ne, ne, ne, ne", kao i "molim te, molim te, molim te", ponavljao je Čilić, iako je lopta definitivno bila u autu.

Sve to je prekinuo Rubljov, koji je na svoju štetu predložio da se poen ponovi, umesto da pripadne njemu.

Svaka čast gospodine.

Čilić je osvojio gem koji se igrao na razliku, a kasnije je uspeo i da ostvari trijumf u taj-brejku, nakon što je prethodno spasio meč loptu u 10. gemu.

U nedelju je finale Rolan Garosa (Nadal - Rud), a ovaj potez je nešto što je obeležilo turnir.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track