KRAJINOVIĆ I DALJE BEZ TITULE: Neverovatno iskustvo za mene!
Foto: Profimedia

KVINS

KRAJINOVIĆ I DALJE BEZ TITULE: Neverovatno iskustvo za mene!

Tenis -

Srpski teniser Filip Krajinović nije danas uspeo da osvoji titulu na londonskom turniru Kvins, pošto je u finalu izgubio od branioca titule Italijana Matea Beretinija posle dva seta, 5:7, 4:6.

Beretini je pobedio posle sat i 34 minuta i odbranio titulu na turniru u Londonu.

Krajinović tako ni u svo u petom ATP finalu nije uspeo da osvoji titulu.

"Poslednjih 10 dana bili su neverovatni za mene, moje prvo finale na travi, publika mi je pomogla, osećao sam se kao da igram kod kuće. Čestitam Beretini, ovo je drugo finale koje gubim od tebe, ali zaslužili ste ti i tvoj tim, igraš sjajno, svaka čast", rekao je Krajinović posle meča.

Pre ovog turnira Krajinović nikada nije dobio jedan ATP meč na travnatoj podlozi, a sada je rekao da se sve promenilo plasmanom u finale.

"Sada želim da igram više mečeva na travi. Privilegija za svakog igrača je da nastupa ovde, gledao sam ovaj turnir mnogo puta na televiziji. Bio sam jako uzbuđen što sam igrao na ovom stadionu, sigurno ću se vratiti sledeće godine", naveo je 48. teniser sveta Krajinović.

Filip Krajinović
foto: Profimedia

Beretini je rekao da nije očekivao da će posle operacije ruke i pauze od tri meseca igrati dobro, nakon što je prethodne nedelje osvojio i turnir u Štutgartu.

"Nisam se osećao dobro u Štutgartu, nisam radio stvari kako sam navikao i bilo je teško, ali ipak prošlo je jako dobro. Ovo je jedan od najprestižnijih turnira i uspeo sam najviše zahvaljujući mom timu i mojoj porodici. Svaki put kada prolazim hodnicima gledam imena igrača koji su u prošlosti osvajali ovaj turnir i sada sam shvatio da ću tu biti ja, koji sam dva puta trijumfovao. Zaista sam srećan", naveo je 10. teniser sveta.

On je igrama u prethodne dve nedelje napravio dobru pripremu za Vimbldon, koji počinje 27. juna.

"Ovaj turnir nije samo priprema za Vimbldon, ovo je Kvins, jedan od najprestižnijih turnira. Srećan sam, a od sledeće nedelje slede novi izazovi", rekao je Beretini.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track