EVO KO JE SRBIN KOJI JE UPUCAN U AMERICI: Najbolji đak i veliki teniski biser iz Paraćina! Otkrio ga je Noletov bivši trener!
Foto: Pritnscreen/Instagram

tenis

EVO KO JE SRBIN KOJI JE UPUCAN U AMERICI: Najbolji đak i veliki teniski biser iz Paraćina! Otkrio ga je Noletov bivši trener!

Tenis -

Javnost u Srbiji šokirala je vest da je srpski teniser Luka Stojanović (21) ranjen u pucnjavi u Americi.

Ovaj jezivi incident dogodio se 13. maja ove godine i od tada nesrećni teniser vodi najveću životnu bitku.

Luka je u svom automobilu zatekao muškarca koji je pucao u njega. Metak je pogodio glavnu arteriju. Usledilo je više operacija i transfuzija krvi, kao i rehabilitacija. Posle nekoliko nedelja provedenih u bolnici pušten je na kućno lečenje, međutim ostali su neplaćeni medicinski računi koji su poprilično veliki, a koje Luka, i pored pomoći ljudi velikog srca, još uvek nije podmirio, pa je u toku velika akcija skupljanja pomoći za srpskog tenisera.

Luka nije poznat sportskoj javnosti u Srbiji. Rođen je u Paraćinu, a njegov talenat prepoznao je Dejan Petrović, nekadašnji trener Dejvis kup tima naše reprezentacje, koji je u karijeri trenirao najveće zvezde srpskog tenisa Novaka Đokovića, Anu Ivanović, Jelenu Janković...

Stojanović je uvek na prvom mestu bilo obrazovanje. Bio je najbolji đak u svojoj gimnaziji, a kada se prijavljivao za teniske stipendije u SAD rekao je:

"Za mene je tenis više od igre, to je način života. Preferiram da igram na tvrđim podlogamam, a bekend mi omiljeni udarac, a ovaj sport treniram sedam godina. Veoma sam posvećen i kada završim sa školom u tri sata popodne i odmah idem na trening. Uprkos svim obavezama ja sam najbolji đak."

Od profesionalnih turnira on je u paru sa Lukom Jankovićem igrao dubl na nekoliko takmičenja, a prošle sezone je na koledžu imao jednu pobedu i tri poraza. Na svom koledžu Inkarat završava studije kompjuterskih sistema i biznisa, a 2018. godine je bio U18 dubl šampion u diviziji svog univerziteta.

Kurir sport/Mondo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track