OVO JE NAŠ VIMBLDON, 62 RAKETE SU LANSIRANE: Ukrajinski teniser poslao emotivnu poruku SA RATIŠTA, u objavi je i Rodžer Federer
Foto: EPA/ALI HAIDER, Printscreen/Instagram

UKRAJINA

OVO JE NAŠ VIMBLDON, 62 RAKETE SU LANSIRANE: Ukrajinski teniser poslao emotivnu poruku SA RATIŠTA, u objavi je i Rodžer Federer

Tenis -

Bivši ukrajinski teniser, Sergej Stahovski, već nekoliko meseci je u vojsci Ukrajine.

On se pridružio rezervama još kada su počeli sukobi na teritorije njegove zemlje, a sada je objavio emotivnu objavu.

Stahovski je uoči početka Vimbldona podelio fotografiju na kojoj se nalazi sa Aleksandrom Dolgopolovom, još jednim ukrajinskim teniserom, ispred uništene zgrade.

Uz to je podelio i fotografije njih dvojice sa Vimbldona i to sa njihovih mečeva protiv Rodžera Federera.

"Ovo smo nekada bili mi... Sada je ovo naš Vimbldon... Sinoć su 62 rakete lansirane na različite gradove u Ukrajini", rekao je Sergej Stahovski.

Ukrajinac koji je početkom godine odlučio da završi karijeru, a nakon što se pridružio vojsci, mnogi ljudi prate njegove objave i izveštaje iz Ukrajine.

Nedavno je žestoko kritikovao odluku ATP-a da oduzme bodove Vimbldonu nakon što je taj turnir odlučio da suspenduje ruske i beloruske tenisere i teniserke.

"Da kažem da sam razočaran bilo bi premalo. Nikada nisam očekivao da neko može da stane na stranu ubica... Ali izgleda da se i moje kolege igrači sažaljevaju na napadače i saradnike iz Rusije i Belorusije. Igrači koji 85 dana nisu mogli da iskažu jasnu osuđujuću poruku invazije na Ukrajinu. Sramotan dan za tenis", poručio je Stahovski tada.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track